--.-° --% 0мм

Криворіжці! Не нехтуйте сигналами тривоги! Ваше життя — неоціненне!

13:56, 5 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Повітряна тривога оголошується тоді, коли сили протиповітряної оборони фіксують рух ворожих літаків у напрямку області, або отримують підтвердження про запуск балістичних ракет. Чимало військових професіоналів працюють цілодобово, аби вчасно сповістити й оберегти вас.

Тому наголошуємо: почувши сирену, негайно перейдіть в укриття і перебувайте там до сигналу "Відбій повітряної тривоги!".

Дамо кілька порад для тих, хто під час повітряної тривоги залишився в будинку чи не встиг добігти до укриття:

Негайно перейдіть у приміщення без вікон. Або скористайтесь правилом двох стін, які мають бути між вами та вулицею. Перша стіна візьме на себе силу вибуху. Інша — руйнування.

Якщо виникла пожежа чи пошкодження будинку, негайно телефонуйте на 101. Вкажіть вашу точну адресу, поверх, квартиру. І за можливості вийдіть у безпечне місцеВже зараз призначте серед вашої громади людину, яка володітиме інформацією про всіх мешканців. Скільки їх? У яких квартирах вони перебувають? А у разі надзвичайної ситуації повідомте цю інформацію рятувальникам. Щоб насамперед вони могли евакуювати людей із вашого списку. І тільки потім перевіряти, ймовірно, порожні квартири. Якщо у вашому будинку стався вибух, залиште будівлю самостійно. Але залишіть двері відчиненими! Тоді рятувальникам не доведеться зрізати їх бензорізом для обовʼязкової перевірки.

Якщо ви вирішили залишити місто чи свою квартиру, залиште ключі сусідам. Бо в разі надзвичайної ситуації у вашому будинку рятувальники будуть змушені перевіряти кожне помешкання, аби переконатися, що в ньому немає людей.

Будьте уважними і обережними, прості правила — рятують життя.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых