--.-° --% 0мм

У Кривому Розі жінка відсудила у росії майже 26 мільйонів гривень

13:55, 3 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Мешканка Кривого Рогу відсудила у росії майже 26 млн грн за порушення гарантованого ст. 13 Конституції України права українського народу на природні ресурси.

Справу розглядав Центрально-Міський районний суд Кривого Рогу. Згідно з його рішенням, держава-агресорка має сплатити криворожанці 25,8 млн грн за шкоду, завдану експропріацією росією природних ресурсів українського народу під час збройної агресії. Документ оприлюднений у реєстрі судових рішень 22 листопада 2022 року.

За матералами справи: рф своїми протиправними діями завдала як матеріальної, так і нематеріальної шкодти не тільки Україні, а й її громадянам, порушуючи їхні права, у тому числі право на життя, право мирно володіти та розпоряджатися своїм майном і майновими правами як на території АРК, Донецької та Луганської областей, а також на шельфі Чорного моря в економічній зоні України. Таким чином, рф несе відповідальність за порушення прав і свобод українського народу та за незаконну експропріацію майна громадян України, які проживають на її території.

З інформації Нафтогазу України, за час незаконної окупації Криму та Донецької області рф привласнила 41 родовище вугілля, 27 родовищ природного газу, 14 родовищ пропану, 9 родовищ нафти, 6 родовищ залізної руди, 2 родовища титанової руди, 2 родовища цирконієвої руди, а також по одному урану, золота та великий кар`єр з видобутку вапняку, який раніше використовували для виробництва сталі в Україні. За підрахунками експертів Нафтогазу України, наша країна втратила 63 відсотки покладів вугілля, 11 відсотків родовищ нафти, 20 відсотків родовищ природного газу, 42 відсотки родовищ металів і 33 відсотки родовищ рідкісноземельних корисних копалин, у тому числі літію, які є об`єктами права власності українського народу.

Рф  взяла під контроль чимало українських родовищ корисних копалин, вартість яких оцінюється в 12,4 трильйона доларів США, повідомила газета The Washington Post (WP).

 Суд постановив: стягнути з російської федерації на користь позивачки відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок експропріацією російської федерації природних ресурсів українського народу під час незаконної збройної агресії проти України в розмірі 24583718,34 грн та моральної шкоди в розмірі 1259300 грн, а всього 25843018,34 грн.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0