--.-° --% 0мм

В Україні змінилися правила призначення субсидій

17:46, 2 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З 1 грудня в Україні змінилися правила призначення субсидій. Наразі повноваження приймати звернення на призначення субсидій перейшли до Пенсійного фонду України. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

"Починаючи з 1 грудня 2022 року призначення житлових субсидій, прийом громадян з цих питань здійснюватиметься органами Пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання", – ідеться в повідомленні.

Також з'явиться можливість звернення громадян щодо питань надання житлових субсидій в електронній формі через веб-портал електронних послуг і мобільний додаток Пенсійного фонду України.

З січня 2023 року весь процес надання житлових субсидій (прийом громадян, призначення, нарахування й виплата) здійснюватимуть органи Пенсійного фонду України. Інформацію про одержувачів житлової субсидії передадуть до Пенсійного фонду України.

Окрім того, залишиться можливість звернення громадян щодо надання житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади і посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал "Дія".

Отже, для громадян, які вже одержують житлову субсидію, нічого не зміниться. Зміниться лише орган, який надалі адмініструватиме надання житлових субсидій. Громадяни, як і раніше, отримають відповідні кошти на свій банківський рахунок або через поштове відділення.
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых