--.-° --% 0мм

Українські посольства та консульства в європейських країнах отримали моторошні пакунки

13:38, 2 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Цього  разу в конвертах знаходились не вибухові предмети, а вирізані очі тварин. Самі пакунки були просякнуті кров'ю.

Про послання повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Напередодні в Іспанії пролунав вибух в посольстві України. Одна людина отримала поранення, після того, як конверт, який вона відкривала, вибухнув просто в руках.

Тепер листи без вибухівки, але з кров'ю і очами тварин отримали посольства в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральні консульства в Неаполі та Кракові, консульство в Брно.

Крім цього, вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.

Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни. 

«Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України», - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Українські дипломати і надалі будуть успішно працювати над зміцненням обороноздатності України та забезпеченням українців необхідним енергетичним обладнанням для проходження зими.

За дорученням Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0