--.-° --% 0мм

Відкрито рахунок для надання благодійної допомоги постраждалим в ДТП у Марганці

10:17, 13 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Відкрито рахунок для надання благодійної допомоги постраждалим в ДТП у МарганціГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв під особистий контроль надання допомоги постраждалим в аварії. «І родини загиблих, і постраждалі в ДТП обов’язково отримають всю необхідну допомогу від влади. Я це гарантую. Сталася велика трагедія, і я закликаю жителів області також виказати підтримку нашим постраждалим землякам та їх родинам. Ми вже відкрили рахунок для надання благодійної допомоги постраждалим в ДТП у Марганці», - наголосив Олександр Вілкул.

Обласна влада вже виділила 200 тисяч гривень на допомогу постраждалим та сім’ям загиблих в аварії, що сталася 12 жовтня о 9.02 на переїзді 116-го км перегону Нікополь-Марганець (Придніпровська залізниця).

Внаслідок зіткнення рейсового автобусу «Богдан» з локомотивом поблизу міста Марганець Дніпропетровського області загинуло 41 особа, ще 10 травмовані. Семеро постраждалих вже перегоспіталізовані до обласної лікарні ім. Мечникова. Троє людей наразі знаходяться в центральній міській лікарні м. Марганець. На місці працює бригада обласних спеціалістів (нейрохірург, хірург, реаніматолог, анестезіолог та ін.). Також постраждалим та родинам загиблих надають допомогу висококваліфіковані психологи.
За повідомленням «Укрзалізниці», звукова та світлова сигналізації на переїзді були справні, а видимість в обидва боки становила понад 700 метрів. Водій автобуса проігнорував заборонні сигнали світлофора переїзної світлофорної сигналізації та виїхав на переїзд у безпосередній близькості до поїзда, що наближався. Внаслідок цього відбулося зіткнення з локомотивом.

За попередніми даними, причиною ДТП стало порушення водієм автобуса правил дорожнього руху в частині проїзду через залізничні переїзди.

Олександр Вілкул зазначив, що будуть проведені всі необхідні заходи, і винні у цій аварії будуть встановлені. Над цим уже працює спеціальна комісія, яка по закінченню розслідування назве остаточні причини ДТП.

Губернатор наголосив, що в області будуть підвищені вимоги безпеки пасажирських перевезень: «Необхідно посилювати відповідальність водіїв транспортних засобів. І ми над цим працюємо».
Олександр Вілкул висловив співчуття родинам загиблих.

Довідково
Розрахунковий рахунок для надання допомоги, постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди на залізничному перегоні «Марганець – Нікополь»
Отримувач: Марганецьке управління праці та соціального захисту населення
Розрахунковий рахунок: №35428025000278
Код ЄДРПУ: 03192193
МФО: 805012

ГУДКУ у Дніпропетровській області. м. Дніпропетровськ
Призначення платежу: Для надання матеріальної допомоги, постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди на залізничному перегоні Марганець – Нікополь.
Управління преси та інформації облдержадміністрації  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых