--.-° --% 0мм

Поради криворіжцям: як не замерзнути у холодну пору

16:07, 1 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Підібрати правильний одяг, взуття, підготувати термос з чаєм і відмовитись від алкоголю. Такі прості правила вбережуть від переохолодження. Як не мерзнути у морозну пору, розповіли в Обласному центрі здоров’я.

При низьких температурах головне правило гардеробу – багатошаровість.

Нижній шар поглинає вологу і підтримує вентиляцію тіла. Гарне рішення – футболка з довгими рукавами або комплект термобілизни з натуральної тканини. Середній шар утримує тепло. Зазвичай, це светри, толстовки, кофти з флісу, вовни. Верхній шар захищає від несприятливих погодних умов. Пуховик, щільна куртка зі спеціальною мембраною не дозволить проникнути волозі всередину. 

Обирайте якісне зимове взуття. Верх має бути водонепроникним, а підошва – товстою і рельєфною. Вона захистить від холоду, що йде від промерзлої землі, і травм під час ожеледиці. Обирайте зимові черевики на розмір більше, щоб одягти вовняні шкарпетки та помістити додаткові устілки. Вони вбиратимуть зайву вологу. 

Не забувайте про шапку, шарф і рукавички. Щоб зігріти обличчя, візьміть на озброєння лайфхак. Відчуваєте поколювання – покорчіть гримаси.

Не пийте алкоголь, щоб зігрітися. Він дає хибне відчуття тепла. Насправді судини сильно розширюються і швидко віддають тепло. Тому через 10-15 хвилин після випитого дійсно стає тепло, але переохолодження настає набагато швидше. Краще носіть з собою термос з чаєм. Віддавайте перевагу трав’яному з медом та імбиром.

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых