--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині затримали інтернет-шахраїв з мільйонною виручкою

08:16, 1 дек 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Троє шахраїв влаштували оборудку, пропонуючи неіснуючі товари в інтернеті. Вимагаючи передплату, вони обдурили понад 200 людей, привласнивши понад 1,5 млн гривень. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Жителі Новомосковська та Запоріжжя створювали у соцмережах сторінки, де пропонували виготовлення під замовлення меблів для салонів краси. Головною умовою була передплата. Однак, отримавши гроші клієнтів, зловмисники їх блокували та не виходили на зв'язок.  

Шахраї постійно створювали нові сторінки, адже ошукані громадяни надсилали скарги для блокування фейкових магазинів. Загальна аудиторія їхніх акаунтів становила близько 100 тисяч підписників. 

За час своєї діяльності "бізнесменам" вдалось привласнити понад 1,5 млн гривень чужих грошей. 

За місцями проживання підозрюваних працівники поліції провели обшуки та вилучили мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі. До проведення обшуків також було залучено бійців полку поліції особливого призначення поліції Дніпропетровщини. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.  

Двом фігурантам вже оголошено підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.  

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри третьому учаснику шахрайської схеми.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0