--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Підтримка обороноздатності міста, військових, соцзахист населення та збереження інфраструктури – пріоритети міського бюджету-2023 в надскладних умовах війни

11:51, 30 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг прийняв головний фінансовий документ. Депутати міської ради на пленарному засіданні міськради ухвалили кошторис міста на 2023 рік. Попри військовий стан - у пріоритеті виконання соціальних програм, підтримка медицини, освіти, галузей, які забезпечують життєдіяльність та оборону нашого міста. Майже 44% всіх бюджетних видатків – це соціально-культурна сфера та соціальний захист населення.

Війна в країні змінила традиційний підхід до прогнозування бюджету на наступний рік, багато закладів бюджетної сфери наразі працюють в зміненому режимі, з урахуванням потреб оборони та соціального захисту населення, зокрема внутрішньо переміщених громадян, але всі статті забезпечення життєдіяльності Кривого Рогу та його обороноздатності були враховані у кошторисі міста.

Значний ресурс  - це видатки, пов'язані з воєнним станом - в бюджеті-2023 майже 700 млн.грн:

  • 300 млн.грн - централізовані закупівлі для потреб оборони;
  • 35,4 млн.грн – на поповнення міського (33,9) та обласного (1,5) матеріального резерву; 
  • 70 млн.грн - створення продовольчих запасів;
  • 79,5 млн.грн - забезпечення харчуванням військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб;
  • 38,4 млн.грн. - харчування поранених військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію в наших лікарнях;
  • 20,0 млн.грн. - створення запасу медикаментів;
  • 22,8 млн.грн – пальне та обслуговування генераторів  для безперебійної роботи закладів охорони здоров'я (15) та освіти (7,8);
  • 39,7 млн. грн – для впровадження системи відеоспостереження.
  • 23,4 млн.грн – ремонт споруд цивільного захисту в закладах освіти (11,9), медицини (11,5).

Також передбачено кошти міського бюджету на виплати допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців.

Обсяг сформованого резервного фонду бюджету склав 225 млн. грн. Ці кошти дозволять своєчасно вирішувати невідкладні питання щодо: 
-подолання наслідків, спричинених збройною агресією російської федерації проти України; 
-проведення заходів з територіальної оборони;
-підтримки місцевої інфраструктури;
-соціального захисту населення та інших першочергових питань.

У наступному році буде продовжена системна робота з соціальної підтримки криворіжців. Майже 44% всіх бюджетних видатків – це соціально-культурна сфера та соцзахист населення.

Будуть збережені програми соціальної підтримки криворіжців, всі  види і розміри допомоги та пільг населенню, що надавалися у цьому році підтримка чорнобильців, афганців, багатодітних сімей тощо). На що передбачено 598,4 млн. грн.  

Працюватиме й програма безкоштовного проїзду у міському комунальному транспорті,  яким користуються всі громадяни, що перебувають у нашому місті. На цю мету закладено 150 млн.грн.
Для утримання продовольчого запасу міста закладено 70 млн.грн.

Запланований фінансовий ресурс на реалізацію заходів 28-ми міських цільових програм. Зокрема, збережені всі заходи міських програм «Здоров’я Нації» та «СТОП-інфаркт».

В. о. міського голови Юрій Вілкул підкреслив: «Навіть у цих найскладніших умовах ми зробили все, щоб врахувати й забезпечити соціальний захист криворіжців, стабільність всіх життєво необхідних сфер, зокрема, безперебійну роботу закладів охорони здоров'я. Заклали й ресурс на програми з утримання житлово-комунального, дорожнього господарства та транспорту, заходів міської Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки, для виконання завдань з територіальної оборони в умовах воєнного стану. Бюджет міста 2023 враховує всі особливості реалій сьогоднішнього дня. Всі ресурси будуть направлені для того щоб вистояти нашій міській інфраструктурі, зберегти бюджетну сферу й підтримати наших військових, які відстоюють на передовій цілісність України. Ми сподіваємося, що ситуація в країні зміниться на краще й ми повернемося до мирного життя, будемо працювати та розбудовувати наше місто».
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0