--.-° --% 0мм

росіяни брешуть, нібито Україна «відмовилася від Криму». Насправді позиція України щодо деокупації територій — незмінна

17:30, 29 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Центр стратегічних комунікацій.

російські ЗМІ поширюють маніпулятивну новину про те, що Україна нібито передумала повертати тимчасово окупований Крим. Таку позицію приписали президенту України Зеленському.

У своїх новинах пропагандисти посилаються на заяву Зеленського в інтерв’ю виданню Financial Times.

Та, як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, направді президент нічого не говорив про наміри України відмовитись від звільнення Криму. Навпаки — казав про необхідність повернення до кордонів 1991 року.

 Ми маємо повернути всі землі… Якщо ви не можете повернути свою землю повністю, війна просто заморожується. Це питання часу, коли вона поновиться, — наголосив Зеленський.

Разом з цим Україна готова розглянути невоєнні способи повернення українського Криму. Саме цю фразу пропагандисти подали як «відмову України воювати за Крим», хоча у ній йдеться про зворотнє — Крим повинен повернутися до України.

 Я розумію, що всі спантеличені тим, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях по деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки за... Якщо рішення [не передбачає] деокупацію і [Крим] є частиною рф, ніхто не повинен витрачати на це свого часу, — додав Зеленський.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0