--.-° --% 0мм

Брифінг радника Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Пискуна за підсумками 27 листопада та тижня

06:49, 28 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

- Весь тиждень ситуація на нашому напрямку фронту перебувала і зараз перебуває під повним контролем Збройних сил України. За даними Генерального штабу ЗСУ наші війська продовжують завдавати точних ударів по зосередженням живої сили та техніки окупантів. Усі наші частини продовжують чітко виконувати поставлені бойові розпорядження. Бойовий дух наших захисників дуже високий. 

- На звільнених територіях Херсонської області продовжуються стабілізаційні заходи, ведеться розмінування та відновлення інфраструктури. Велику допомогу громадам Херсонщини у відновленні надає Військова адміністрація Кривого Рогу. Так, наприклад, за дорученням начальника Військової адміністрації Олександра Вілкула відновлено переправу через Інгулець між Шестернею та Заградівкою. Водночас ворог не припиняє артилерійські обстріли населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Весь тиждень окупанти завдавали ударів із РСЗВ та важкої артилерії як по населених пунктах Херсонської області, так і по Нікопольському району нашої області.

- Зазнаючи поразки на полі бою, ворог діє терористичними методами. Крилатими ракетами та дронами-камікадзе він продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі країни. Цього тижня знову не стали винятком наша область та наш Кривий Ріг. У середу ворогом загалом було випущено близько 70 крилатих ракет. 51 ракету та 5 ударних БПЛА було знищено ППО. Але влучання були.

- Внаслідок руйнувань на енергооб'єктах країни усі АЕС, більшість ТЕС та ГЕС, міста та цілі області були знеструмлені. Не стало винятком і наше місто. Але завдяки заздалегідь проведеній Військовою адміністрацією підготовці Кривого Рогу до надзвичайних ситуацій, навіть за умов повного блекауту вся критично важлива інфраструктура міста була збережена. Влада міста та районів, енергетики, комунальні підприємства та служби міста спрацювали максимально злагоджено та ефективно.

- Велася дуже складна та важка робота. Після знеструмлення насамперед було важливо зберегти життя людей. Лікарні оперативно перевели на роботу на генераторах, якими ми заздалегідь, ще кілька місяців тому їх забезпечили. Всі життєво важливі відділення працювали, всі хворі та поранені отримували необхідну допомогу. Було проведено рятувальну операцію з підйому шахтарів. Основну частину шахтарів було піднято на поверхню у середу до вечора. У четвер з ранку вивели на поверхню останніх шахтарів – всього 653. 

- Водозабори та насосні також були переведені на роботу на генераторах. Це дозволило забезпечити роботу першого та другого «підйомів» та зберегти тиск в основній системі. Інакше потім було б у рази складніше розпочинати закачування. Разом з цим у кожному районі міста були організовані пункти видачі води. 

- Дуже складна ситуація була на котельнях. Головне - вдалося уникнути гідроударів завдяки оперативному переходу на генератори малими котельнями. Інакше, на відновлення теплотрас могли б знадобитися тижні. У найнебезпечніший момент спрацювали чітко. 

- Вже з п'ятниці, щойно подавалася електрика, всі котельні та насосні станції міста були запущені в роботу. Підкреслю – з такими викликами наше місто та вся країна зіткнулися вперше. Але, попри всі старання окупантів нас зломити, ми вистояли і впоралися з надзвичайно складною ситуацією в найкоротші терміни, які були реально можливі. Нині місто, навіть в умовах віялових та аварійних виключень, які введені в області, з теплом, світлом та водою.

- Що стосується віялових та аварійних відключень світла. За таких масштабів терору - це неминуче. Тому до цього треба ставитися спокійно. Енергетики у вкрай складних умовах роблять все, щоб відключення було якнайменше. Але нагадую – завжди зберігайте вдома запаси води, заряджені телефони та пауербанки.

- Незважаючи на всі складнощі, ситуація у Кривому Розі зберігається повністю стабільною та контролюється Військовою адміністрацією міста. Усі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи - працюють. Життя триває, наше місто-фортеця працює на Перемогу.
Військова адміністрація міста продовжує надавати підтримку тим сім'ям криворіжців, які найбільше її потребують. Вже видано понад 231 тисяча безкоштовних продуктових наборів від міста. З них 45 тисяч отримали криворізькі сім'ї за "шосту хвилю" у листопаді. Ця допомога буде продовжена і надалі. 

- Виконуються міські соціальні програми. Так, на виконкомі, який пройшов у середу вже у блекаут, були підтримані всі рішення соціального напрямку. У листопаді допомогу з міського бюджету отримають ще понад 3 200 криворіжців. А з початку року матеріальну допомогу від міста отримали вже понад 20 тисяч криворіжців.

- До міста продовжують щоденно прибувати переселенці з деокупованих територій Херсонської області. Це - Берислав, Козацьке, Качкарівка та інші населені пункти. Цього тижня у нас у місті офіційно зареєстровано ще понад 1 200 біженців. Наразі в Кривому Розі понад 68 тисяч офіційно зареєстрованих, а реально - понад 75 тисяч вимушених переселенців. 

- Щодо подій сьогоднішнього дня. Ворог продовжує підлий терор мирних громад. Вночі окупанти завдали ударів по Червоногригорівській та Марганецькій громадам Нікопольського району з РСЗВ "Град" та важкої артилерії. У Червоногригорівській громаді пошкоджено 12 приватних будинків та господарських споруд, автівки, газопровід. Близько восьмої години ранку країна-терорист завдала двох ракетних ударів по Кривбасу. Внаслідок влучення є серйозні руйнування на об'єкті транспортної інфраструктури. Головне – без втрат. Інших обстрілів Криворізького району протягом дня не було.

- І за традицією про наші мирні перемоги. На чемпіонаті України з вільної боротьби серед кадетів та кадеток. Польська Анастасія виборола І місце, Констянтинова Дар'я – ІІ місце, Луценко Валерія – ІІІ місце. Усі вони – вихованки нашої ДЮСШ №2. Вітаю спортсменок та їхніх тренерів!

Дорогі криворіжці! Ми вистояли вже понад дев'ять місяців повномасштабної війни. Від керівництва Військової адміністрації міста та її начальника Олександра Вілкула дякую всім криворіжцям, хто робить свій внесок у нашу спільну перемогу! Ми багато зробили та зробимо ще більше! Разом - впораємося з усіма викликами! Що би не робив підлий ворог, ми сильніші і Перемога буде за нами!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0