--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: Незважаючи на всі труднощі воєнного стану, в Кривому Розі з початку року матеріальну допомогу від міста отримали вже понад 20 тисяч криворіжців – в пріоритеті підтримка родин з дітьми

19:27, 25 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На засіданні виконкому Криворізької міської ради були підтримані всі рішення соціального напрямку. У листопаді допомогу з міського бюджету отримають ще 3 246 криворіжців.

«Незважаючи на воєнний стан в країні, ми не зупиняємо виплату призначених соціальних допомог, нікому з тих, хто дійсно потребує допомоги, не відмовляємо, особливо родинам, де є діти з особливими потребами. Кожній родині, в якій виховуються діти з інвалідністю та онкохворі, за міською програмою виплачується одноразова допомога в розмірі 10 тис грн. А таких дітей в місті понад 2,5 тисячі. Крім того, місто разом з Військовою адміністрацією, з весни надає допомогу криворіжцям у вигляді безкоштовних продуктових наборів. За цей час ми видали понад 230 тисяч продуктових наборів. А родини з хворими дітьми вже вдруге їх отримали. Ми не припиняємо цю роботу, будемо і надалі підтримувати криворіжців в такий нелегкий час», - підкреслив Юрій Вілкул, .в. о. міського голови - заступник голови Ради оборони міста.

У листопаді допомогу з міського бюджету отримають ще 226 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, з початку року таку допомогу вже надано 2157 дітям.
Також, місто надає допомогу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Лише у листопаді таку допомогу отримають 9 дітей з відповідним статусом. З початку року допомогу отримали 220 дітей.

У місті продовжується виплата матеріальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства. У листопаді її отримають 276 осіб, а з початку року таку допомогу вже отримали 2887 криворіжців. Також, для учнів з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти містом передбачена допомога у збільшеному розмірі 10 тис. грн. У цьому році таку допомогу вже надано 167 студентам.

«Незважаючи на війну, ми не скоротили нашу Міську програму соціальної підтримки. З початку року матеріальну допомогу від міста отримали вже понад 20 тис криворіжців. За 10 місяців на виплату матеріальних допомог, компенсацій мешканцям міста та забезпечення їх продуктами харчування, з міського бюджету було спрямовано 295,2 млн. грн.. Ми розуміємо, що коли в країні війна та економічна нестабільність, ми у відповідальності за наших мешканців й маємо їх усіляко підтримувати», - доповіла Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

Крім того, у Кривому Розі продовжується виплата матеріальної допомоги мешканцям міста у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем та значними витратами на лікування. У листопаді таку допомогу з міського бюджету отримають майже 639 криворіжців, з них 194 – на лікування. З початку року таку допомогу отримали вже понад 5 тис. містян на суму 15,1 млн. грн.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых