--.-° --% 0мм

Енергетики попереджають, що відключення електрики в Україні можуть тривати до весни

10:51, 22 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Відключення електроенергії в Україні може тривати до весни, заявив голова енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

"Енергетики, незважаючи на погану погоду, зараз роблять все можливе, щоб завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень поменшало, я хочу, щоб усі розуміли: українцям, швидше за все, доведеться жити в режимі відключень як мінімум до кінця березня ", - написав Коваленко у "Фейсбуку".

За його словами, якщо не буде нових атак на українську енергосистему, то за нинішніх умов виробництва електроенергії дефіцит потужності може рівномірно розподілитись по всій країні. Внаслідок відключення будуть повсюдними, але менш тривалими.

"Позитивний підсумок: нових атак немає, колишній рівень генерації повертається. Тоді, швидше за все, у нас буде достатньо енергії, щоб повністю виключити відключення. Негативний буде в тому випадку, якщо мережа буде сильно пошкоджена в результаті атак. Тоді доведеться активувати не тільки вартові. стабілізаційні відключення, але й аварійні, за яких світла може не бути дуже довго", - додав Коваленко.

"Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати тривале відключення. Краще зробити це зараз, ніж потім бути нещасним і звинувачувати когось. Тим більше, що всі ми знаємо, хто винен насправді".

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых