--.-° --% 0мм

Населення світу сягнуло 8 млрд людей – ООН

13:03, 15 ноя 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Населення світу сягнуло 8 млрд осіб. Про це повідомляє ООН.

Таке зростання пояснюється поступовим збільшенням тривалості життя людини завдяки покращенню охорони здоров’я, харчування, особистої гігієни та медицини. Це також результат високого та постійного рівня народжуваності в деяких країнах, пояснюють на сайті організації.

Щоб зрости з 7 до 8 млрд, населенню світу знадобилося 12 років. Ще приблизно 15 років — до 2037 року — знадобиться, щоб досягти 9 млрд. Як стверджують в ООН, це є ознакою того, що загальні темпи зростання світового населення сповільнюються.

Приріст населення сповільнився з 1950-х років. За прогнозами ООН, у 2030 році кількість людей становитиме 8,5 млрд, у 2050-му — 9,7 млрд, а у 2080-х роках — 10,4 млрд. Найбільше всього населення зростає в Африці, Індії, Пакистані та Філіппінах.

Країни з найвищим рівнем народжуваності, як правило, мають найнижчий дохід на душу населення. Таким чином, глобальне зростання населення з часом все більше зосереджується серед найбідніших країн світу, більшість з яких знаходяться в Африці на південь від Сахари.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых