--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул презентув перший в Україні документальний телесеріал «Жива пам'ять региону»

15:35, 7 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул презентув перший в Україні документальний телесеріал «Жива пам'ять региону»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул презентував перший в Україні документальний телесеріал з регіональної історії «Жива пам'ять региону». Серіал оснований на хронікально-документальних зйомках, що протягом 100 років проходили на теренах Дніпропетровської області. Проект складається з 10 півгодинних серій, які були створені на Дніпропетровщині із використанням архівних кіноматеріалів, що зберігаються у Російській Федерації, Києві та Дніпропетровську.

Генеральними продюсерами проекту є голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул та народний депутат України від Партії регіонів Андрій Деркач. Автор та режисер проекту – відомий кінодокументаліст та історик Олексій Зотиков (м. Київ).

«Серед пріоритетів, яких дотримується сьогодні обласна влада у своїй роботі, є і виховання у молодого покоління, у всіх жителів Дніпропетровщини почуття гордості за свій регіон, за його історичні і культурні традиції. Тому ми підтримали створення документальної телеепопеї «ЖИВА ПАМ'ЯТЬ РЕГІОНУ». Вона заснована на ста роках хронікальних зйомок на території Катеринославщини, а потім і Дніпропетровщини. Упевнений, що кадри з цього проекту увійдуть до навчальних відеопосібників для шкіл і вищих навчальних закладів області, будуть нести свою службу в бібліотеках та в мережі Інтернет», - зазначив Олександр Вілкул.

У своєму виступі автор та режисер проекту Олексій Зотиков наголосив: «Я сам собі по-доброму заздрю. Керівництво області, продюсери проекту довірили мені творчо реалізувати задум справжнього документального епосу. Десять півгодинних серій, в кожній – вершинні кадри того чи іншого десятиліття історії…минуле починається сьогодні – як і майбутнє. Ми сподіваємося, що і весь проект та всі його серії нагадують про одну важливу річ, що робить нас одним поколінням – про відповідальність перед життям наших дітей, онуків та правнуками, що ще не народилися».

Національна прем’єра першої серії проекту відбудеться на ТРК «Ера» (частота УТ-1) 10 жовтня 2010 року в 00:00. Наступні 9 серій виходитимуть щонеділі на ТРК «Ера».
Передбачається також показ серіалу на 34 та 11 телеканалі Дніпропетровської області.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых