--.-° --% 0мм

В Херсонській області росіяни використали заборонену хімічну зброю - ОК "Південь"

12:59, 24 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

23 вересня над бойовими позіціями українських військ за допомогою безпілотника були скинуті контейнери з хімічною речовиною, імовірно хлорпікринова граната К-51. Про це повідомляє оперативне командування "Південь". Завдяки чіткій роботі медиків, вдалось уникнути втрат та критичних станів бійців.

Також росіяни активізували використання дронів-камікадзе, якими вражають як військові, так і цивільні об'єкти. Протягом 23 вересня ворог наніс 1 авіаційний, 1 ракетний удар по наших позиціях та по населених пунктах вздовж лінії фронту.

Окупанти намагаються підтягувати людські та технічні резерви, в тому числі залізницею з окупованого Криму. Українські військові виявляють та встановлюють вогневий контроль над транспортними вузлами, місцями зосередження ворожого озброєння та техніки, пунктами управління ворога.

Знову бів нанесений контрольний ракетний удар по Каховському мосту з метою запобігання його використання для переміщення росйських військ. 

Також ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань, в тому числі уразивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, 3 осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, зенітно-ракетний комплекс «Тор» в Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки – в Каховці.

Українська авіація нанесла двадцять ударів по ворогу: В Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25.

Тим не менше, обстановка на півдні залишається напруженою, зберігається небезпека обстрілів як воєнних, так і цивільних об'єктів з землі, моря, повітря.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых