--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 22 вересня

20:43, 22 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ: 

-  На всій ділянці фронту на нашому напрямку ситуація зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України. Наші частини проявляють справжню мужність і героїзм. За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші підрозділи невпинно продовжують вогневий вплив на надзвичайно важливі для ворога логістичні шляхи, тримаючи під вогневим контролем мости та переправи. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вражено пункт управління БпЛА та колонну ворожої техніки поблизу села Львового в Бериславському районі.

-  Окупанти продовжують справжній терор мирних громад та населення. Вранці дрон-камікадзе, з дуже промовистою для терористів назвою «Шахід-136» атакував Кривий Ріг. Це наспіх закуплені росією в Ірані некеровані дрони, які вони перефарбовують у зелений колір і називають «Герань-2». В результаті влучання дрону виникла пожежа у нежитловій будівлі. Пожежа була оперативно ліквідована, постраждалих немає.   
У Криворізькому районі вночі обстрілів не було, вдень із «Ураганів» окупанти обстріляли Зеленодольську громаду. Без втрат та руйнувань. В Нікопольському районі внаслідок обстрілу вночі міста Нікополь із РСЗВ «Град» загинув чоловік 1987 року народження. Пошкоджено 17 багатоповерхових та приватних житлових будинків, будівля міської лікарні та інфекційне відділення, будівля міської ради, краєзнавчий музей та інші абсолютно цивільні об'єкти.

-  У самому Кривому Розі ситуація повність стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. 

-  Місто продовжує надавати допомогу тим криворізьким сім'ям, які цього найбільше потребують. Видано вже понад 150 тисяч безкоштовних продуктових наборів. Також сьогодні почалася видача 17-ти тисяч продуктових наборів переселенцям, що знаходяться в Кривому Розі. Вона організована Військовою адміністрацією разом з міжнародною організацією Save the Children Ukraine. Всі пункти відкрилися вчасно і допомогу отримали вже 2764 сім'ї переселенців. Детальна інформація про пункти та умови видачі такої допомоги є у мене в постах від 21 вересня, а також на офіційному сайті міськради.

-  Сьогодні в Україні відзначається День партизанської слави. Сьомий місяць у нашій рідній Україні йде повномасштабна війна, розв’язана русней і знову українські партизани, як і 80 років тому, викликають страх у ворогів.  Слава українським героям усіх поколінь!  Як і в тій війні, всі разом ми переможемо! У цьому я абсолютно впевнений. Сьогодні я в черговий раз зустрічався з криворізькими волонтерами, медиками, освітянами, працівниками соціальної сфери, промислових і комунальних підприємств, підприємцями – тими, хто кожен на своєму місці сьогодні вносить свій внесок в нашу спільну перемогу. Ще понад 100 людей сьогодні отримали нагороди від міста та Військової адміністрації за свою працю. Я знаю, що таких людей дуже багато і я дякую кожному. Нагородити всіх відразу неможливо, але ми обов'язково це зробимо. Сьогодні наше місто працює на Перемогу. І те, що у нас все добре виходить – заслуга всіх.

-  Про наші мирні перемоги, сьогодні їх багато. На Міжнародному турнірі з вільної боротьби у Німеччині, криворізький вихованець ДЮСШ №2 Артур Бурлаченко виборов перше місце. А на Міжнародному фестивалі з плавання, ще один вихованець ДЮСШ №2 Лев Бабаков виборов дві медалі – срібло та бронзу. Також на Міжнародному турнірі з художньої гімнастики у Болгарії гідно виступили вихованки Криворізької ДЮСШ №10. Наші дівчата завоювали дві золотих, дві срібних і шість бронзових медалей. Вітаю криворізьких спортсменів з перемогами! 

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Ще раз скажу: запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра.

Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0