--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 21 вересня

07:23, 22 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Оперативна обстановка на нашому напрямку фронту залишається стабільно напруженою але контрольованою ЗСУ. Бойовий дух наших частин високий, наші воїни успішно виконують поставлені бойові розпорядження. За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші війська не дають ворогу шансів на перехоплення ініціативи та ведення активних дій. Противник намагається втримати рубежі оборони. Ворог продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати для розвідки наших позицій. Ще двох таких шпигунів типу "Орлан-10" знищено в Бериславському районі на Херсонщині.

-  У Криворізькому районі вдень окупанти обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади. Без втрат та руйнувань. У Нікопольському районі вночі окупанти двічі обстріляли Нікополь. Постраждав 56-річний чоловік. Пошкоджено понад 20 багатоповерхівок та приватних будинків, місцевий хлібокомбінат, садочок, бібліотеку, кілька магазинів, газогони та лінії електропередач. Вдень русня продовжила терор Нікопольського району. Внаслідок обстрілу Червоногригорівської та Марганецької громад з РСЗВ «Град» та ствольної артилерії в селі Червоногригорівка загинула жінка 1959 р.н., 2 особи поранені. Пошкоджено будинок культури, 3 приватних житлових будинки, 5 господарчих споруд, 1 водопровід. Це справжній тероризм, якому не може бути виправдання.

-  У Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт -  працюють стабільно.

-  Уже тиждень тривають цілодобові відновлювальні роботи на гідротехнічних спорудах, які постраждали внаслідок терористичних ракетних атак окупантів. На сьогодні ситуація повністю стабілізована. Рівень води в річці Інгулець в межах допустимих норм, якість питної води по місту відповідає нормам.

-  Триває прийом заявок від криворіжців, чиї домоволодіння постраждали від підтоплення, на отримання матеріальної допомоги. За остаточними результатами обстеження, від підтоплення в тій чи іншій мірі постраждало 170 домогосподарств. На сьогоднішній день прийнято 90 заявок на надання матеріальної допомоги від міста, а через додаток «Дія» оформлено 75 заявок на отримання допомоги від держави. Прийом заявок триває. Що стосується допомоги від міста, то ті домогосподарства, де постраждали житлові приміщення, отримають допомогу в розмірі чотирьох середніх прожиткових мінімумів - це 10 032 гривні. Де постраждали підвальні або нежитлові приміщення, отримають допомогу в розмірі одного прожиткового мінімуму – це 2 508 гривень. Містом вже виділено фінансовий ресурс для забезпечення таких виплат. Хочу сказати, щоб усі розуміли – законодавчо цих виплат немає. Відповідно до законодавства компенсація надається державою після війни. Але ми розуміємо, як людям важко і надаємо допомогу зараз з міського бюджету. А потім ще надасть держава, якщо ви оформите документи через «Дію». 

-  Та про наші мирні перемоги. На Кубку України зі скандинавської ходьби у Києві, криворізька спортсменка Неллі Бугаєнко здобула перемогу у віковій категорії 70+. Добре пам’ятаю, що ще в червні вітав землячку, коли вона стала чемпіонкою світу зі скандинавської ходьби. Раджу всім брати приклад енергії та оптимізму у цієї чудової жінки! Вітаю!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Ще раз скажу: запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра.

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых