--.-° --% 0мм

Інгулець почервонів, для виявлення причин у Кривому Розі взяли проби води з річки

12:25, 17 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Ситуація на річці Інгулець після терористичного акту росії на гідротехнічній споруді Карачунівського водосховища наразі контрольована — рівень води знижується, а представники Регіонального офісу водних ресурсів відібрали проби води для оперативного вимірювання у власній лабораторій.

Про це повідомляє Державне агентство водних ресурсів України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Пошкодження 14 вересня гідротехнічних споруд Карачунівського водосховища призвело до різкого збільшення витрат та рівнів води із затопленням прилеглих територій. Наразі ситуація контрольована. Рівень води знижується», — йдеться в повідомленні.

Водночас залишається занепокоєння щодо зміни забарвлення річки Інгулець в місті Кривий Ріг до червоного та коричневого кольорів. Однією з причин зміни забарвлення річки може бути наявність у матеріалах, які використовувалися для відновлювальних робіт, а також у ґрунті природного мінералу гематиту.

В Держводагентстві зазначають, що 16 вересня лабораторією РОВР у Дніпропетровській області було відібрано проби води для оперативного вимірювання у власній лабораторій. Також проби було направлено для широкого аналізу до лабораторії моніторингу вод Західного регіону. У місцях відбору проб наявність води червоного відтінку не спостерігалось. Про результати вимірювань буде поінформовано додатково.

Як повідомлялося, 14 і 15 вересня авіація росії завдавала ударів крилатими ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри. В Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів припускають, що руйнування гідротехнічної захисної споруди Карачунівського водосховища може призвести до техногенної катастрофи з тяжкими наслідками для довкілля і людей.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0