--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Ми надаємо всебічну допомогу людям похилого віку та ветеранам війни»

12:07, 2 окт 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Ми надаємо всебічну допомогу людям похилого віку та ветеранам війни»Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів урочистості з нагоди Всесвітнього дня людей похилого віку та Дня ветерана. Під час святкових заходів губернатор зустрівся з пенсіонерами, ветеранами, інвалідами та учасниками бойових дій.

Під час зустрічі Олександр Вілкул наголосив: «Я чітко заявляю: кожна людина поважного віку, кожен ветеран завжди і в усьому знайде підтримку у влади. І таке завдання я поставив перед кожним керівником міст і районів, селищ і сіл області».

Обласна влада забезпечує колишніх фронтовиків спеціалізованим автотранспортом, курортно-санаторним путівками, засобами зв’язку. Саме на Дніпропетровщині була заснована акція із забезпечення інвалідів війни мобільним зв'язком. І цю ініціативу активно підтримали й інші регіони України.
Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича 2010 рік проголошено Роком ветерана.

Цього року з обласного бюджету виділено 5 млн. грн. для забезпечення ветеранів сертифікатами на придбання медикаментів.
На Дніпропетровщині розроблені і активно діють спеціальні програми, в рамках яких люди поважного віку, ветерани війни, інваліди, а також окремі категорії громадян забезпечуються адресною допомогою.

За активного сприяння голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вперше за багато років на Дніпропетровщині розпочато масштабну реконструкцію пам’ятників героям, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.

Цього дня Олександр Вілкул також особисто зустрівся з Героєм Радянського Союзу Олександром Миколайовичем Волоховим. Губернатор привітав Олександра Миколайовича зі святом, вручив йому подарунки, побажав міцного здоров‘я та довголіття. Під час зустрічі ветеран згадав буремні воєнні роки та період відбудови рідного краю. Він подякував Олександру Вілкулу за постійну увагу до проблем ветеранів та значну підтримку з боку влади.

Зі свого боку, Олександр Вілкул запевнив Героя, що влада продовжить приділяти велику увагу підтримці ветеранів та сприятиме воєнно-патріотичному вихованню молоді. Губернатор запросив Олександра Михайловича на воєнний парад, який відбудеться в Дніпропетровську наприкінці жовтня з народи річниці визволення Україні від німецько-фашистських загарбників.


Довідка

Сьогодні кожний четвертий житель Дніпропетровщини перетнув межу пенсійного віку, тому важливою складовою соціальної політики влади є пенсійне забезпечення. Середньомісячний розмір пенсійних виплат зріс з 1096 грн. на 1 січня 2010 року до 1163 грн. на 1 липня 2010 року.

Нині в Дніпропетровській області проживає 176 тис. осіб, які мають право на пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в тому числі 22,7 тис. учасників бойових дій, 122,5 тис. учасників війни та 12,5 тис. інвалідів війни, 359,3 тис. ветеранів праці, 4 Героя Радянського Союзу, 71 Героїв Соціалістичної Праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави, 11 Героїв України, 1 особа, нагороджена 4-ма медалями «За відвагу».

Комплексному вирішенню питань з посилення соціального захисту ветеранів війни та праці сприяють обласна Програма забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у Дніпропетровській області на 2010-2014 роки, і чинні в містах та районах області програми «Турбота», «Ветеран», «Здоров’я літніх людей» тощо.

В поточному році забезпечено:

- 139,6 тисячам ветеранам війни, які брали участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та працювали в цей період в тилу вручені ювілейні медалі «65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941–1945 гг.»;
- виплату щорічної разової допомоги за рахунок коштів державного бюджету 175,1 тисячам ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, членам сімей загиблих та померлих ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань на загальну суму 41,1 млн. грн.;
- вручені соціальні картки на 50 тисяч грн. 6 Героям Радянського Союзу та одній особі, нагородженій 4-ма медалями „За відвагу” за рахунок коштів обласного бюджету;
- вручені сертифікати до Дня Перемоги на забезпечення безплатними медикаментами за рахунок коштів обласного бюджету на загальну суму 4,8 млн. грн. біля 12,0 тисячам ветеранам війни, які безпосередню приймали участь у бойових діях Великої Вітчизняної війни та 208 сертифікатів на оздоровлення. Вже забезпечено безоплатними ліками по цим сертифікатам 9,5 тис. ветеранів на загальну суму понад 2 млн. 041 тис грн, та оздоровлено у санаторіях області 208 ветерана;
- На даний час надано послуг з ремонту житла 198 ветеранам війни, покращено житлові умови проживання 5 ветеранам війни, із зубопротезування – 2943 ветеранам, із слухопротезування – 945 ветеранам, оздоровлено за рахунок субвенції 1021 ветеран.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых