--.-° --% 0мм

Велика Британія у скорботі: померла королева Єлизавета ІІ

21:01, 8 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавети II у шотландському замку Балморал. Смерть королеви завершує найдовше правління в історії Великобританії. Вона також була найстарішим главою держави у світі.

Про це повідомили у Букінгемському палаці.

Раніше повідомлялось, що у  Єлизавети II різко погіршилося здоров’я – вона перебувала під медичним наглядом у шотландському замку Балморал через занепокоєння лікарів її станом.

“Після подальшої оцінки сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров’ям Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом”, – йдеться у заяві.

Лікарі порадили їй бути під постійним медичним наглядом. Її Величність зараз у Шотландії, у резиденції Балморал. Туди вже виїхали принци Чарльз і Вільям.

Частина королівської сім’ї вже приїхали до Єлизавети II. Герцог Йоркський, граф і графиня Вессекські їдуть до шотландського маєтку, приблизно за 64 кілометри на захід від Абердіна. Герцог Кембридзький також у дорозі, а герцогиня Кембридзька залишилася у Віндзорі зі своїми дітьми під час їхнього першого повного дня в школі. Також до Балморалу  їдуть Герцог і герцогиня Сассекські, які мали відвідати благодійний захід у Лондоні.

На звістку про стан здоров’я королеви зреагувала прем’єр-міністерка Великої Британії.

“Вся країна буде глибоко стурбована новинами з Букінгемського палацу цього обіду. Мої думки й думки людей у всьому нашому Сполученому Королівстві зараз з Її Величністю та її родиною”, – написала вона у Twitter.

Відомо, що королева напередодні відклала засідання Таємної ради – засідання ключових міністрів — після того, як лікарі порадили їй відпочити.

Зазначимо, цього року королева Єлизавета відзначила сімдесят років на троні. Останніми місяцями вона дедалі частіше передає обов’язки своєму спадкоємцю принцу Чарльзу та іншим членам королівської сім’ї, оскільки їй важко пересуватися.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых