--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині відкрили найпотужніший у Європі завод з виробництва та зберігання насіння

14:11, 30 сен 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова облради Євген Удод, заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович та посол Франції в Україні Жак Фор відкрили у с. Могилів новозбудований сучасний сільськогосподарський комплекс французької групи MAISADOUR з виробництва та зберігання насіння.

На Дніпропетровщині відкрили найпотужніший у Європі завод з виробництва та зберігання насіння

В урочистому запуску в експлуатацію нового потужного заводу також взяли участь від компанії MAISADOUR генеральний директор Террі Бландін’єр та президент Французького Національного Інституту походження та якості Мішель Прюг.
«Це не просто завод міжнародного рівня, що розвиває Дніпропетровщину як регіон. Успішна реалізація цього проекту – це ще один потужний сигнал міжнародній бізнес спільноті, що з нашою областю не тільки можна, але й потрібно працювати. Адже Дніпропетровщина – це стабільна відповідальна влада, високий потенціал розвитку бізнесу, розвинена інфраструктура та працьовиті люди. Саме тому ми є лідерами в Україні із залучення інвестицій», - прокоментував відкриття заводу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Саме розвиток агропромислового комплексу Дніпропетровщини голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та Фонд «Ефективне управління» розцінюють як один з найперспективніших кластерів у стратегічному проекті розвитку нашого регіону. І це зрозуміло, адже Дніпропетровська область посідає друге місце серед регіонів України за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема, за виробництвом соняшнику ми – на першому місці в Україні (20,5% від загального обсягу по Україні), а за виробництвом зерна та зернобобових культур - на другому місці (7,7% від загального обсягу по Україні).

Європейський рівень збудованого сільськогосподарського комплексу сприятиме ефективному розвитку економіки та сільського господарства як Дніпропетровської області, так і України в цілому.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Любовича, родючі землі Дніпропетровщини, а також підготовка та збереження насіння за останніми вимогами сучасних технологій дозволить аграріям регіону отримати елітне насіння кукурудзи та соняшнику, яке відповідатиме найвищим європейським стандартам. Це, в свою чергу, підвищить конкурентоспроможність вітчизняних насіннєвих культур не лише на українському, а й на закордонних ринках.

«Цей завод – найпотужніший не лише в Україні, а й у всій Європі. Завдяки сучасним технологіям, що використовуються на цьому підприємстві, Дніпропетровщина буде забезпечена суперякісним гібридним насінням кукурудзи, соняшника і ріпака. Це дозволить суттєво збільшити врожайність та класність цих зернових культур», – сказав під час відкриття заводу голова обласної ради Євген Удод.

Сортова кукурудза, соняшник і ріпак будуть вирощуватися в Царичанському, Магдалинівському та Петриківському районах Дніпропетровської області. А це – додаткові робочі місця, розвиток інфраструктури районів, інвестиції в розбудову села.

Довідка
«MAISADOUR semences» - сільськогосподарський комплекс з виробництва та зберігання насіння кукурудзи, соняшника та рапсу. Передбачена потужність заводу складає 18 250 тон насіння на рік. Це четвертий комплекс у Європі, який побудований коштами французьких інвесторів. Інші три подібні комплекси збудовані у Франції (два) та в Іспанії (один).
Будівництво в Україні такого потужного комплексу з виробництва та зберігання насіння викликано необхідністю розвитку східного сільськогосподарського ринку Європи. Фінансове інвестування українського проекту здійснюється французькою компанією та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.
На заводі в Могилеві створено близько 100 постійних робочих місць, а також понад 200 сезонних.  

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых