--.-° --% 0мм

В Україні розпочав роботу мобільний застосунок, який допоможе уникнути мінної небезпеки

09:49, 9 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Волонтери благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) створили мобільний застосунок «MineFree» (Без мін).  Його призначення - підвищення рівня захисту цивільного населення від небезпечних вибухових пристроїв, можливість повідомлення про виявлення боєприпасів та інформування про території, які несуть потенційну загрозу для населення.

З початку російської агресії працівниками ДСНС вилучено більше ніж 176 тисяч  вибухонебезпечних предметів на території нашої держави. Однак, попри зусилля рятувальників, понад 30% території України зараз вважається потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями. Небезпека може причаїтися де завгодно: на подвір'ї, в полі, лісі, водоймі.

Завдяки застосунку «MineFree», кожен, хто встановить його на свій мобільний в Україні, матиме можливість: 

- переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС,

- отримати сповіщення у випадку наближення до небезпечного об'єкта,

- ознайомитися з довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів,

- повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Для зареєстрованих користувачів у застосунку розроблена спеціальна електронна форма з фото, описом, адресою і геолокацією. Ця інформація відразу надходить до рятувальників, що забезпечує оперативне реагування ДСНС і подальше знешкодження таких предметів.

Легкий та зрозумілий у використанні мобільний застосунок може допомогти убезпечити Вас та Ваших близьких.  Завдяки «MineFree» Ви теж зможете зробити свій внесок у розмінуванні України. 

Застосунок можливо завантажити з App Store та Google Play.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых