--.-° --% 0мм

У "Нафтогазі" розповіли, куди і як передавати показники лічильника

09:07, 9 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

"Нафтогаз" роз'яснив клієнтам, що подавати показники лічильника потрібно облгазам (газорозподільній компанії). Саме вони займаються обліком використаного газу.

Про це компанія роз'яснила на своїй офіційній сторінці у Facebook. На питання про те, чому на сайті компанії неможливо передати показники лічильника, у "Нафтогазі" зазначили, що цю функцію як і раніше виконує облгаз. Так, передавати показання потрібно з 1 по 5 число кожного місяця.

"Адже зміна газопостачальної компанії не є зміною оператора ГРМ (облгаз), який проводить облік газу. Відповідно до законодавства України, наша компанія не має права отримувати показання щодо споживання газу від споживача. Ця функція покладена на операторів ГРМ (облгази). Оператори газорозподільної мережі ( облгази) – це компанії, які здійснюють доставку газу споживачеві", – йдеться у повідомленні компанії.

Обов'язки облгазу – підключення/відключення блакитного палива, забезпечення якості та тиску газу, реагування на аварійні виклики, усунення аварій та отримання показань лічильників. За надання цих послуг ви отримуєте окремий рахунок та сплачуєте його.
Кому передавати свідчення

Передати показання вашому оператору ГРМ (облгазу) можна одним із способів:
- на сайті або в чат-боті вашого облгазу
- зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых