--.-° --% 0мм

Підсумки 4 серпня від начальника Криворізької військової адміністрації Олександра Вілкула

21:08, 4 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне:

-  Оперативна ситуація на нашому напрямку фронту залишається напруженою, проте повністю контролюється Збройними силами України. За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог тримається укріпленого рубежу оборони. Також, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, ворожі наступальні дії у районах Білогірки та Лозового наші воїни зупинили та відігнали окупантів назад. Ворог продовжує нести втрати в живій силі і техніці.

-  Окупанти продовжують терор мирних громад та населення, здійснюючи варварські обстріли. У Криворізькому районі вночі орки обстріляли з «Ураганів» Карпівську та Широківську громади. У Широкому в результаті обстрілу поранено 44-річну жінку, їй надано допомогу, стан не важкий, лікується вдома. Є руйнування житлових будинків. Також ворог за два обстріли випустив 60 снарядів із «Градів» по місту Нікополь. Внаслідок обстрілу один будинок знищено. Майже 50 будинків та 30 господарських будівель – пошкоджено. Також пошкоджено будівлі та техніку трьох місцевих підприємств, а ще понад 100 сонячних панелей електростанції. Слава Богу, без втрат. Вдень орки обстріляли прикордонну територію Апостолівської громади. Також без втрат.

-  У Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.

-  До Кривого Рогу продовжують прибувати біженці, сьогодні прибуло ще 168 переселенців. З початку повномасштабної війни наше місто прийняло вже більше 70 тис. внутрішньо переміщених осіб з 15 областей України. Для всіх переселенців в Кривому Розі налагоджений чіткий механізм підтримки – від пунктів прийому до розселення у гуртожитках, терцентрах, спеціально обладнаних школах й дитсадках. Всього у місті організовано 89 місць для компактного проживання переселенців, в яких організовано безкоштовне триразове гаряче харчування.

-  Сьогодні разом з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком відкрили у Кривому Розі найбільший в Україні інформаційно-гуманітарний хаб «ЯМаріуполь». Це мультисервіс, в якому переселенці з Маріуполю можуть отримати гуманітарну, психологічну, медичну, юридичну допомогу. Також в центрі працюватиме й дитяча кімната. Центр відкритий спільно із міською радою Маріуполя та міською радою Кривого Рогу. Ми безкоштовно надали приміщення, надали безкоштовно матеріали, залучено багато фондів. Я впевнений, що прийде той день, той час, коли ми всі разом відсвяткуємо день Перемоги у звільненому Маріуполі. Маріуполь – це Україна!

-  4 серпня 1934 року, рівно 88 років тому, була запущена Доменна піч №1 «Криворіжсталі». За ці роки комбінат пройшов багато випробувань і вписав в історію України багато трудових подвигів. І зараз колектив "АрселорМіттал Кривий Ріг" продовжує ці славні традиції. У важких умовах війни, вкрай складних економічних умовах, наші металурги ллють чавун, запускають в роботу прокатні стани. Багато хто взяли до рук зброю та захищають нашу Батьківщину. Вітаю весь колектив підприємства зі святом! Упевнений, разом ми вистоїмо і після перемоги комбінат на повну потужність буде лити метал для відновлення нашої мирної України!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Тихої вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых