--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині, в тому числі і у Кривому Розі, для передачі в оренду готуються об’єкти державної власності  

15:55, 1 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В області готуються для передачі в оренду понад 60 об’єктів державної власності. По 20 з них вже оголосили аукціони. Про це повідомили у Регіональному відділенні Фонду держмайна по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Об’єкти готуються для передачі в оренду за спрощеними умовами та з пільгами. Серед об’єктів – нежитлові приміщення корпусів національних університетів у Дніпрі та Кривому Розі.

«На період воєнного стану процедуру оренди державних активів максимально спростили та пришвидшили. Для орендарів запровадили пільги та знижки. Це відкриває нові можливості для роботи бізнесу. У тому числі й для релокованого з небезпечних областей»,  –  розповіла очільниця  Регіонального відділення Ганна Миргородська.

Зокрема, знизили авансові та гарантійні платежі до розміру місячної плати. Скоротили строки підготовки об’єктів для передачі в оренду. Бюджетні установи можуть отримати майно без аукціону та депозиту.

Для переміщених підприємств запровадили пільгову ставку на перші 6 місяців оренди. Вона становитиме 1 грн за 1 кв м.

Щоб орендувати державне майно, слід обрати об’єкт на сайті. Зареєструватися на будь-якому із майданчиків, які підключені до системи Prozorro.Продажі. Взяти участь в аукціоні. Під час воєнного стану інформацію про учасників не розкривають.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0