--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула з підсумками дня і тижня

22:21, 31 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  На нашому напрямку тиждень був напруженим, але завдяки мужності та героїзму наших воїнів ворог змушений зосередиться на обороні та утриманні раніше зайнятих позицій. Всі спроби орків провести контратаки були успішно придушені нашими частинами. Нашою штурмовою авіацією завдано ударів по ворожих опорних пунктах у Бериславському районі. Також знищено пункт управління 11-ої окремої ДШБ орків, склади боєприпасів та скупчення ворожої сили. Нанесено вогневе ураження пункту управління БТГ 34-ої окремої МБ окупантів в Брускінському. Сьогодні нашими літаками штурмової авіації нанесено ще 2 удари по опорних пунктах ворога в районах Білогірки та Сухого Ставку. Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Дякуємо нашим військовим за мужність та героїзм!

-  Ворожа орда продовжує терор мирних громад та населення. У Криворізькому районі протягом тижня під удари орків потрапили Апостолівська, Зеленодольська та Широківська громади. На нашому напрямку - Нікопольський район та місто Нікополь. Лікарні, школи, багатоквартирні та приватні житлові будинки та інші абсолютно мирні об'єкти - ось основні цілі варварів. На жаль, протягом тижня були загиблі та поранені серед цивільного населення. Сьогодні окупанти також вдарили 50 снарядами з РСЗВ  «Град» і двома ракетами по місту Нікополь. Постраждав 67-річний чоловік. Зруйновано приватний будинок, ще 22 приватних будинків пошкоджені. Також зачепило школу, дитячий садок. Є руйнування в 7 багатоповерхівках. У Криворізькому районі зі ствольної артилерії орки обстріляли Зеленодольську громаду, надвечір - Велику Костромку. Без втрат.. 

- У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. У тому числі - автотехнікою, спецзасобами, формою, будівельними матеріалами та багатьом іншим. 

- В умовах воєнного стану ми продовжуємо допомогу криворіжцям. Вже 84 тисячі криворізьких родин із найбільш незахищених категорій отримали безкоштовні продуктові набори від міста. Ми прийняли рішення розширити список категорій, кому буде надана допомога до 37-ми замість 26-ти. Відповідно, з 1-го серпня, тобто вже з завтрашнього дня, ще майже 30 тисяч криворізьких сімей матимуть можливість отримати безкоштовні продуктові набори. Гарантую - всі, хто мають право на отримання продуктових наборів, обов’язково їх отримають.

- Останніми днями знову збільшується кількість прибуваючих у Кривий Ріг переселенців, які тікають від жахів так званого "російського світу". Майже половина – біженці із Херсонської області. Загалом у Кривому Розі вже понад 57 тисяч офіційно зареєстрованих переселенців, а реально – понад 70 тисяч. 

- Зараз кожен справжній українець робить на своєму місці все можливе для наближення нашої Перемоги. Однак, на жаль, є деякі, хто підло працює на окупантів. Це не люди. Це гірше ворогів, це зрадники. Наші спецслужби активно працюють з пошуку цих злочинців і знаходять їх. Однак найбільш ефективною ця робота буде, якщо для цього ми об'єднаємося всі разом. Ми створили спеціальну гарячу телефонну лінію та електронну адресу, на які ви зможете повідомити про колаборантів і зрадників. Вся детальна інформація є у мене в Фейсбук і Телеграм-каналі. Я гарантую, що якщо за вашою інформацією буде затриманий реальний шпигун, я особисто виплачу людині, яка змогла надати інформацію, 50 тисяч гривень. Якщо це буде агітатор за «русский мир», тільки підкреслюю – потрібно реальне підтвердження – 10 тисяч гривень.

Дорогі криворіжці! Ми вистояли вже 158 днів повномасштабної війни. Вистояли разом з вами працюючи на Перемогу та допомагаючи нашим Збройним Силам. Дякую всім за вашу працю та підтримку. Перемога обов'язково буде за нами!
Тихої вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых