--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Незважаючи на найскладніші умови, бізнес у Кривому Розі працює. Вдячний всім працівникам торгівлі, сфери громадського харчування, всім, хто залишився працювати у Кривому Розі та допомагають тримати «економічний фронт»

09:05, 30 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Напередодні професійного свята - Дня працівників торгівлі, в.о. міського голови Юрій Вілкул зустрівся з представниками галузі, привітав їх з професійним святом та вручив міські нагороди.

Вітаючи представників торговельної сфери, в.о. міського голови Юрій Вілкул сказав: «Підприємці Криворіжжя  тримають  два фронти: сьогодні в лавах Збройних сил України, територіальної оборони за оперативною інформацією воюють понад 150 підприємців.  При цьому, вони не припинили роботу свого бізнесу, сплачують податки, забезпечують належний економічний рівень нашої громади.  Вдячний всім працівникам торгівлі, хто залишився працювати у Кривому Розі. Це дало змогу забезпечити роботою понад 50 тисяч наших містян та приїжджих».

«Воєнний стан суттєво «вдарив» по виробництву, ланцюгам постачання, які підприємці напрацьовували роками.  Ви змушені пристосовуватися до нових реалій. Ми вдячні вам, що торговельна сфера швидко переформатувалася і стала на  «воєнні рейки»: запровадила нову логістику та маркетингову стратегію. Сьогодні майже кожен  підприємець надає різнопланову допомогу, необхідну для наших захисників – продукти, харчування, напої, овочі, непродовольчі товари, ліки, засоби гігієни. Криворізька торгівля також залучена до гуманітарного руху та волонтерства», - підкреслив Ю.Вілкул.

Євгеній Вознюк директор «Епицентр К» розповів: «Зараз працюємо у не простих умовах, але ми згуртувалися й справляємося. 90% персоналу, які виїхали на початку війни вже повернулися й працюють. Співпрацюємо з Військовою адміністрацією міста, всю допомогу, яку ми можемо надати й військовим, й постраждалим внаслідок війни – ми надаємо, Якби не ЗСУ, тероборона, влада міста, всі, хто тримає оборону, ми б не могли тут спокійно працювати, вдяний їм за наш захист».

Розуміючи надскладну фінансову ситуацію, міська влада, в умовах воєнного стану,   ухвалила низку рішень, якими припинено нарахування орендної плати за користування об’єктами комунальної власності міста; звільнено від плати за користування місцями розташування зовнішньої реклами на об’єктах комунальної власності міста.

«Власникам бізнесових об’єктів  ми рекомендували на період воєнного стану призупинити нарахування орендної плати. Хтось із орендодавці  звільнили від сплати 50% - 70% вартості комерційної нерухомості, але є й такі підприємці, які  дослухалися до наших прохань, і не нараховують орендарям орендну плату», - сказав Юрій Вілкул.

Міська влада залучила 22 суб'єкти господарювання до участі у формуванні стратегічного запасу міста, з яких 18 - підприємці оптової торгівлі, 3-мережевої торгівлі, 1 підприємство харчової промисловості. Сформовано більш 100% запас основних необхідних продуктів харчування (борошно, макаронні вироби, крупи, сіль, цукор, олія, молоко згущене та консерви), який продовжує наповнюватися додатковими резервами.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0