--.-° --% 0мм

Страшна криза, чи бездарний менеджмент? Працівників АМКР переводять працювати на 2/3 навантаження

15:34, 13 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В той час коли весь цівілізований світ намагається допомогати Українцям які опинилися в скрутному становищі власним коштом, працівникам АМКР зменшують виплати за рахунок зменшення навантаження. Вже з липня переважна частина колективу ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", включно з топменеджментом та працівниками-іноземцями, працюватиме на 2/3 навантаження.

Таку заяву зробив генеральний директор ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Мауро Лонгобардо.

У своїй заяві Лонгобардо звинувачує у всіх бідах підприємства війну, складнощі з логістикою та Укрзалізницю, яка підняла тариф на перевезення вантажів для підприємств. Почасти це так і з такими проблемами зіткнулися більшість, якщо не всі підприємства України. Але працівники компанії та члени профспілки підприємства впевнені – війна справді створює багато проблем, але з ними можна було б упоратися, якби працювала грамотна команда кризових менеджерів, а її на підприємстві, на жаль, немає.

У соцмережах працівники підприємства зазначають:

"Витрати на співробітників урізані на 30% і це поки що єдиний із вдалих, але далеко не найефективніший антикризовий захід; 8/9 піч, попри заяви, запускати поки не планують; співробітники ЖДЦ-2 переведені на 2/3 зміни; відкритий вже кілька разів у присутності почесних гостей "Конвертор" досі не працює; коксові батареї стоять; експорт зупинився, новим логістичним маршрутам взятися звідки; Мауро тижнями сидить то в Польщі, то в Києві та в Кривому Розі з'являється рідко".

Крім цього, працівники підприємства розповідають, що багатьох взагалі відправили в простій. А деяких працівникив з числа тих, хто залишився працювати ще до заяв Лонгобардо, змушували брати відпустку власним коштом мінімум на п'ять днів на місяць.

Зазначимо, АМКР за роки роботи (з 2005 року) вже пережив кілька криз, і щоразу насамперед це відчували у своїй кишені працівники підприємства. Їм урізали години, 2009-го року переводили на триденку, знижували премії та надбавки.

При цьому, згідно з пресрелізами АМКР, опублікованими у відкритих джерелах, підприємство з 2006 року отримало чистого прибутку близько 27 мільярдів гривень. Тобто себе власники компанії не обділили, чого не скажеш про співробітників підприємства, які неодноразово влаштовували мітинги та страйки, намагалися досягти справедливих зарплат та гідних умов роботи, але так і не були почуті. А тепер і зовсім у найважчий час для України, коли питання стоїть буквально про виживання, залишилися віч-на-віч зі своїми проблемами.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых