--.-° --% 0мм

Нічна атака: окупанти випустили по Україні близько 40 ракет. Все, що відомо на цю годину

10:18, 25 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Минулої ночі російські окупанти випустили по території України близько 40 ракет. Ракетний обстріл вівся з російських літаків, що зайшли з Білорусі.

Попередньо від обстрілів постраждали Київська, Житомирська, Дніпропетровська, Чернігівська, Львівська, Чернігівська та Миколаївська області.

Ситуація  Житомирські області

Як розповів мер Житомира Сергій Сухомлин, ворог вдарив 24-ма ракетами по околицях міста.

“Сьогодні вранці ми всі прокинулися від гучних вибухів. Житомиром нічого не прилетіло, було обстріляно військові об’єкти навколо міста, ракети були запущені з території Білорусі. Сумарно було 24 ракети запущено по військових частинах та об’єктах навколо Житомира”, – повідомив мер Сухомлин.

При цьому він відмовився коментувати, чи є внаслідок обстрілів жертви.

Згодом голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко заявив, що внаслідок ранкових обстрілів Житомирщини один військовий загинув, ще один отримав поранення.

Ситуація у Чернігівській області

За даними ОК “Північ”, також Росія била ракетами і по Чернігівській області. Обстріляно селище Десна.

“Близько 05:00 ранку Чернігівська область зазнала масового ракетного обстрілу. З території республіки Білорусь з літаків та з землі було випущено 20 ракет по селищу Десна. Відомо про руйнування об’єктів інфраструктури”, – резюмували у відомстві.

При цьому попередньо повідомляють, що втрат внаслідок атак немає: подробиці уточнюються та будуть повідомлені згодом.

Місцевих жителів закликають не публікувати фото та відео “прильотів”.

Ситуація у Львівській області

Росіяни також завдали ракетного удару по військовому об’єкту на Яворівщині. Про це розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами,  ПВК “Захід” вдалося збити дві ракети, натомість чотири, на жаль, долетіли. Попередньо ракетну атаку по Львівщині провели з Чорного моря.

“Унаслідок ракетного удару постраждали четверо людей. Стан одного потерпілого – середньої важкості, трьох – легкої, їх госпіталізовано”, – резюмував Козицький.

Ситуація у Дніпропетровській області

Під ударами російської артилерії опинилися Широківська та Зеленодольська громади.

“У Зеленодольську постраждала 60-річна жінка. Пошкоджений дачний будинок”, – резюмував голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, у решті районів наразі ситуація спокійна.

Ситуація у Миколаївській області

О 6:15 у місті та області було оголошено повітряну тривогу. Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич також повідомив, що у місті лунають вибухи та закликав усіх пройти в укриття.

За його словами, 25 червня о 06:30 с. Первомайське Первомайської громади зазнало обстрілів. В результаті значні руйнації будівель та електричного трансформатора. До того ж 25 червня, зафіксовані прильоти в с. Костянтинівка Костянтинівської громади, в результаті чого одна людина отримала поранення.

“Також після 07:00, 25 червня, обстрілів зазнало село Лимани Галицинівської громади. Наслідки уточнюються”, – додав Сєнкевич.

Ситуація у Київській області

Тим часом на Київщині зенітно-ракетний підрозділ Повітряних Сил збив ворожий безпілотний.

“Очевидно окупанти вивчають готовність нашої оборони, уразливі місця критичних об’єктів інфраструктури, логістику та маршрути постачання західного озброєння”, – резюмували Повітряні сили ЗСУ.

Згідно з інформацією моніторингової групи “Беларускі Гаюн” масований удар по Україні цього ранку авіація Росії завдала з території Білорусі.

За їхніми даними, бомбардувальники вилетіли з аеродромів Росії, влетіли в повітряний простір Білорусі, підлетіли до кордону з Україною та запустили ракети.

Раніше у Генеральному штабі Збройних сил України попередили, що на тлі значних втрат Російської Федерації в Україні, Білорусь може надати Росії своє озброєння та військову техніку для переміщення під Донецьк або Херсон.

До того ж у Міністерстві оборони України заявили, що захоплені території Запорізької та Херсонської областей загарбники намагаються втримати за будь-яку ціну, там обладнують позиції для можливої оборони та недопущення контрнаступальних дій ЗСУ.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0