--.-° --% 0мм

СБУ викрила агента ГРУ рф - нардепа Андрія Деркача

16:32, 24 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

СБУ : викрито агентурну мережу Головного управління Генштабу рф (відомого, як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України. До неї, зокрема, входив народний депутат Андрій Деркач.

Нардеп курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України. Стосовно нього Генеральним прокурором розпочато досудове розслідування.

Оперативна розробка мережі велася давно, але остаточно СБУ нейтралізувала її на початку війни, затримавши колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. У травні суд вже оголосив Колєснікову вирок за державну зраду.

Зокрема він розповів про деталі діяльності мережі та відведену їй роль у підготовці до повномасштабної війни. Також Колєсніков розповів, що ГРУ при захопленні столиці планувало використовувати дві бригади спецназу і сили спецоперацій, які мали зайти з території Білорусі, швидко просунутися до Києва, захопити Урядовий квартал і зібрати віче у Верховній Раді, яке б проголосувало за створення нового уряду.

За словами Колеснікова, нардеп Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ.

На реалізацію своїх планів ГРУ виділяло по 3-4 мільйони доларів США раз на кілька місяців. Як свідчать матеріали слідства, значна частина цих коштів осіла в кишенях Деркача.

СБУ продовжує оперативно-слідчі заходи, аби притягнути до відповідальності усіх осіб, причетних до розгалуженої агентурної мережі.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых