--.-° --% 0мм

О.Вілкул: Кривий Ріг об’єднався в єдину команду та допомагає всім, хто прибуває до нашого міста із тимчасово окупованих та прифронтових територій

09:38, 21 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З початку війни Кривий Ріг став другою домівкою для понад 65 тисяч вимушених переселенців із 15 областей України. Тільки з Херсонської області у Кривий Ріг прибуло 30 тисяч переселенців. Під керівництвом Військової адміністрації у місті побудована та працює єдина система з підтримки внутрішньо переміщених осіб, що охоплює соціальну, матеріальну та психологічну допомогу людям, які рятуючись від ворога, полишили свої домівки.

20 червня, у Всесвітній день біженців, начальник Військової адміністрації Кривого Рогу, Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул разом із заступником голови Херсонської облдержадміністрації Едуардом Науменком зустрівся з представниками великої команди, яка четвертий місяць поспіль займається проблемами внутрішньо переміщених осіб. А це – громадські організації та благодійні фонди, підприємства міста, представники місцевого самоврядування Кривого Рогу та Херсонської області. 

Олександр Вілкул підкреслив: «Кривий Ріг першу хвилю переселенців прийняв у 2014 році. Тоді до нашого міста приїхали понад 17 тисяч чоловік. Половина з них назавжди пов'язала своє життя з Кривим Рогом. Ми їх називаємо і вважаємо «новими криворіжцями»! Війна змінила цих людей, але не зламала. 

На превеликий жаль, у 2022 році повномасштабна агресія росії викликала нову хвилю переміщення. На сьогодні наше місто прийняло більше 65 тисяч переселенців з 15 областей України, з яких майже 50 тисяч офіційно зареєструвалися та отримали відповідний статус у Кривому Розі. Більше 40% всіх облікованих переселенців – це мешканці 79 населених пунктів Херсонської області. Кожного Кривий Ріг зустрічає увагою та турботою, задля цього всі ми об’єднались в одну єдину команду: органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, громадські організації, благодійні фонди, волонтери і просто жителі нашого рідного міста. Кожному, хто допомагає, велика подяка! Разом ми переможемо! Все буде Україна!». 

У Кривому Розі цілодобово працюють два пункти прийому переселенців у Металургійному та Інгулецькому районах. Тут прибуваючих людей обліковують, надають допомогу у розселенні, невідкладну медичну, психологічну, правову допомогу, забезпечують продуктами та гуманітаркою.

Найбільша кількість біженців Херсонської області з населених пунктів: Нововоронцовка, Високопілля, Мала Олександрівка, Велика Олександрівка, Біла Криниця, Дудчани, Осокорівка, Заградівка, Потьомкіне, Миролюбівка, Давидів Брод, Архангельське, Тополине.
Для надання всебічної допомоги мешканцям сусідньої Херсонської області в 3 районах Кривого Рогу організовано 5 пунктів видачі цільової гуманітарної продуктової допомоги своїм мешканцям. 

Місто протягом двох місяців допомагає у проведенні евакуації громадян з небезпечних місць проживання, надаючи допомогу в транспортному перевезенні та медичному супроводженні. Тільки із Зеленодольської громади до Кривого Рогу евакуйовано понад 1,5 тисячі чоловік. Для розміщення переселенців містом підготовлено більше 80 пунктів компактного проживання, з яких заселено 30. В них коштом міста для переселенців організовано гаряче харчування, з дітками працюють н вихователі та педагоги, організовується їх дозвілля.

Заступник начальника Військової адміністрації Кривого Рогу, голова ГО «Набат Кривбас» Вікторія Третяк сказала: «Хочу подякувати кожному з вас за те, що ви робите кожного дня, віддаючи все що маєте - свої ресурси, свій час, своє здоров’я заради допомоги тим, хто опинився в біді, залишивши свою домівку. Ми вдячні волонтерам, які ризикуючи власним життям, під кулями та вибухами евакуйовували десятки людей. Вдячні кожному, хто не байдужий до чужого горя. Для нас ви всі - Герої! Впевнена, що тільки об’єднавшись, ми можемо вистояти, допомогти один одному і перемогти ворога! Низький уклін вам! Все буде Україна!».

Анна Латинишина, переселенка з Херсонської області зазначила: «Найнезламніше та  дорогоцінне, що мені подарував Кривий Ріг - це спокій і прийнявши цей дар, я намагалася влитися в  життя  міста, щоб допомогати, робити все можливе для перемоги!  Разом  - ми сила, що відбудує, прихистить, захистить, відчує і побачить кожного, адже чужих дітей, чужих людей у Кривому Розі немає!».

Під час зустрічі Олександр Вілкул вручив подяки представникам громадських організацій, благодійних фондів, службовцям органів місцевого самоврядування, підприємствам Кривого Рогу та Херсонської області, які опікуються проблемами внутрішньо переміщених осіб.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых