--.-° --% 0мм

О. Вілкул: В умовах війни місто забезпечило стабільну роботу медичної сфери

09:15, 19 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворізькі медики мають все необхідне, мужньо тримають «медичний фронт», рятують життя нашим захисникам, допомагають мешканцям Кривого Рогу та переселенцям

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо організації діяльності госпітальної бази міста в умовах воєнного стану та привітав медпрацівників Кривого Рогу з професійним святом – Днем медичного працівника.   

У Кривому Розі забезпечено стабільну роботу всіх 11-ти лікарень та їх відділень, 7-ми Центрів первинної медико-санітарної допомоги, які об'єднують 50 сучасних амбулаторій, 2-х пологових будинків та Перинатального центру, 8-ми стоматологічних поліклінік.

Спілкуючись з лікарями Олександр Вілкул підкреслив:
«Місто продовжує жити та працювати в умовах війни. Медична інфраструктура Кривого Рогу працює стабільно - навіть в надскладних умовах воєнного часу не зупинена робота жодної лікарні, забезпечуємо медзаклади усім необхідним. Створена та ефективно працює госпітальна база для надання допомоги бійцям, забезпечена необхідна кількість ліжок. Ми сформували та постійно поповнюємо стратегічний запас медикаментів.
У закладах охорони здоров’я міста трудиться понад 15 тисяч медиків. Це - лікарі, медсестри, фельдшери, акушери, лаборанти, молодший медичний персонал. Це не просто справжні професіонали, а по-справжньому самовіддані та чуйні люди. Пацієнті получають не тільки необхідне лікування, а оточені справжньою турботою. Хочу подякувати всім нашим медикам за віддану працю, порятунок здоров’я та життя людей. Низький уклін тим медикам, хто зараз працює на передовій та у прифронтових містах та селах. Їхня героїчна праця зараз безцінна. Впевнений, здоров’я наших військових, криворіжців та вимушених переселенців, які мешкають у нашому місті - у надійних руках».
З перших днів війни під керівництвом Військової адміністрації та Ради оборони Кривого Рогу було забезпечено створення госпітальної бази, запасу кисню, донорської крові та її компонентів, у медзакладах відпрацьована система для безперебійного електропостачання. Базові лікарні переобладнані для прийому та надання медичної допомоги пораненим та забезпечені необхідними медикаментами.

Олена Климович, директор міської клінічної лікарні №2 сказала:
«Разом з усіма ми вчилися жити в нових умовах, при цьому, кожен медпрацівник усвідомлює надважливість покладеного на нього завдання. Адже, крім надання професійної медичної допомоги, зараз, в умовах війни, нашим пацієнтам необхідні ще й моральна підтримка. У цей час важливою для наших колективів є й підтримка Військової адміністрації Кривого Рогу та міської влади. Наразі, амбулаторії та лікарні забезпечені всім необхідним, надходить сучасне медичне обладнання. Це вкрай важливо для нашої роботи та для наших пацієнтів. Всі разом працюємо та йдемо до Перемоги!».
Навіть у найскладніших умовах воєнного часу у травні у Кривому Розі після капітального ремонту у Довгинцівському районі було введено в експлуатацію амбулаторію загальної практики сімейної медицини №6. Вона оснащена сучасним обладнанням і надає якісні послуги 12 тисячам жителів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0