--.-° --% 0мм

Малому бізнесу Дніпропетровщини обласна влада готує приємний сюрприз

09:41, 18 сен 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Малому бізнесу Дніпропетровщини обласна влада готує приємний сюрпризМалому бізнесу Дніпропетровщини обласна влада компенсує відсоткові ставки за кредитами, що взяті під реалізацію інвестиційних проектів.

Заступник начальника управління розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації Галина Петрушанська дала прес-конференцію на тему «Розвиток на Дніпропетровщині малого бізнесу та фінансові інструменти обласної влади по здешевленню кредитних ресурсів для підприємців».

В рамках Програми розвитку малого підприємництва в Дніпропетровській області на 2009 – 2010 роки облдержадміністрацією реалізується проект часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого підприємництва на реалізацію інвестиційних проектів.

«В 2009 році кошти для реалізації цієї програми взагалі не виділялися. В цьому році завдяки особистій ініціативі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено 500 тис грн. Це не лише полегшить підприємцям виплату кредиту, а й стане додатковим стимулом для свого розвитку та впровадження інвестиційних проектів», - зазначила Галина Петрушанська.

Процедура відшкодування. Відшкодування відсотків проводиться на конкурсній основі. У конкурсі можуть брати участь суб’єкти підприємництва, які проводять господарську діяльність не менше одного року; забезпечують співфінансування інвестиційного проекту за рахунок власних коштів у розмірі не менше 20% його вартості. Реалізація інвестиційних проектів повинна включати впровадження енергозберігаючих та екологічних технологій; виробництво товарів експортного спрямування та імпортозамінних; модернізацію, оновлення та придбання основних фондів для розширення та збільшення обсягів виробництва товарів (надання послуг); реалізацію пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку відповідних територій.

Для участі в конкурсі претенденти подають до управління розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації наступні документи:

- 2 примірники заяви;
- бізнес-план інвестиційного проекту. Він має містити інформацію про строк окупності інвестиційного проекту, розмір прибутку та рентабельність виробництва (надання послуг), створення додаткових робочих місць та витрати на створення одного робочого місця, збільшення обсягу виробництва на 1 грн залучених бюджетних коштів, розміру перевищень надходжень до бюджету податків, зборів (інших обов’язкових платежів) порівняно з розміром компенсації у розрахунку на рік;
- копія кредитного договору, завірена банком, який видав кредит;
- копія графіку погашення кредиту та сплати відсотків за ним, засвідчена банком;
- довідка-розрахунок банку про суму відсотків за користування кредитом;
- нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності;
- нотаріально засвідчена копія статуту (для юридичних осіб);
- фінансовий звіт за останній рік та останній звітний період, завірені в установленому порядку (для юридичних осіб) за формами: №1 „Баланс” до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 2 „Баланс”; №2 „Звіт про фінансові результати” до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 3 „Звіт про фінансові результати”; №3 „Звіт про рух грошових коштів” до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 4 „Звіт про рух грошових коштів”; №4 „Звіт про власний капітал” до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 5 „Звіт про власний капітал”, затверджених наказом Мінфіну від 31.03.1999 №87 „Про затвердження Положень (стандартів) бухгалтерського обліку”, зареєстрованим в Мін’юсті 21.06.1999 за №391/3684 (зі змінами); №5 „Примітки до річної фінансової звітності”, затвердженою наказом Мінфіну від 29.11.2000 №302 „Про примітки до річної фінансової звітності”, зареєстрованим в Мін’юсті 11.12.2000 за №904/5125 (із змінами);
- довідка відповідних органів державної податкової служби та Пенсійного фонду України про відсутність (наявність) заборгованості за податковими зобов’язаннями та платежами до Пенсійного фонду України;
- копія статистичної звітності за останній звітний період (для юридичних осіб) (форма №1 – підприємництво, затверджена наказом Держкомстату від 27.08.2007 №321 „Про затвердження Інструкції щодо заповнення форм державних статистичних спостережень зі структурної статистики N1 – підприємництво (річна), N1 – підприємництво (коротка) –річна, N1 – підприємництво (квартальна), N1 – підприємництво (малі) – піврічна” зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 11.09.2007 за №1056/14323.

Як зазначила Галина Петрушанська, цього року прийняття заявок від суб’єктів малого підприємництва для відшкодування кредитних ставок продовжено до 30 жовтня.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых