--.-° --% 0мм

Коли майже щодня ворог наносить удари по населеним пунктам Криворізького району та звільненим від окупантів громадам Херсонської області, Кривий Ріг став центром підтримки для жителів прифронтових територій – глави ОТГ 

14:27, 16 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Військовою адміністрацією Кривого Рогу надається комплексна допомога об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) Херсонської області. Починаючи від пального, генераторів, електрокабельної продукції, будівельних матеріалів, продуктів харчування, медикаментів, тощо. Місто бере на себе й вирішення соціальних питань.

В. о. міського голови, заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Ю. Вілкул провів робочу нараду щодо організації роботи з підтримки ОТГ. Присутні на нараді керівники громад подякували Військовій адміністрації міста за оперативність у вирішенні нагальних проблем, а головне -  за щиру увагу та взаємопідтримку в найтяжчі для людей часи.

Володимир Марчук, голова Нововоронцовської об’єднаної тергромади сказав: «Від усієї нашої громади дякую Криворізькій військовій адміністрації за ту допомогу, яку вона нам надає. Зокрема, завдяки зусиллям Олександра Вілкула у нас в селищі на сьогодні є електроенергія, адже надаються запчастини, пальне, для того, щоб виїжджали ремонтні бригади. Без підтримки Криворізької військової адміністрації наше селище мабуть би й не вижило. Якби не було такої команди, такої організації роботи, було б все по-іншому. Зараз у Кривому Розі знаходиться більше тисячі мешканців нашого селища - люди нагодовані, забезпечені всім необхідним! 

Також, особисто від себе хочу подякувати Олександру Юрійовичу за те, що коли він приїздив до нашого селища та допоміг вивезти мою родину. В той же день був «приліт» снаряду в мій будинок, тому вирішивши питання з переїздом,  він, фактично, врятував життя моїй сім’ї, дітям. Для мене Криворіжжя стало другою домівкою!».

Ганна Шостак-Кучмяк, голова Високопільської об’єднаної тергромади підкреслила: «До Високопільської громади входить 22 населені пункти. Жителі зараз активно виходять з-під контролю окупантів різними шляхами. Нас дуже тепло зустрічає криворізька земля. А Криворізька військова адміністрація та її керівник Олександр Вілкул надають нам потужну підтримка в усьому. Це - і розташування наших жителів, і харчування, і надання гуманітарної допомоги, мова йде і про одяг, і про продукти харчування та багато інших питань, що дуже швидко та оперативно вирішуються. Ми раді, що в таку тяжку хвилину ми не самі, ми тут як вдома, як в сім’ї».

Людмила Костюк, голова Кочубеївської об’єднаної тергромади зазначила: «Від імені всіх жителів Кочубеївки хочу подякувати Криворізькій військовій адміністрації за таку необхідну допомогу, яка нам надається з перших днів визволення нашої громади. Ми є на сьогодні єдиною громадою Херсонської області, що повністю контролюється Збройними Силами України. З 28 березня нам почала надходити допомога. По-перше, у нас була велика проблема з відновленням електропостачання, було пошкоджень і ми не могли все зробити лише своїми силами. Нам допомогли з генераторами, паливно-мастильними матеріалами. Нам надаються продукти, медикаменти й будь-яка проблема, з якою ми зверталися завжди знаходила своє вирішення. Тому, ми дякуємо Кривому Рогу, керівництву міста. Процвітання вашому місту та всім нам миру!».

Ю.Вілкул підкреслив: «Саме зараз ми проходимо випробування на людяність та згуртованість, адже тільки разом ми зможемо вистояти та перемогти ворога. На сьогодні налагоджена та здійснюється робота за наступними напрямками: постачання допомоги, продуктів харчування, ліків, засобів гігієни; відновлення зруйнованої орками інфраструктури, в першу чергу, мереж зовнішнього освітлення, газо-водопостачання, доставка будматеріалів.

Ще один вкрай важливий «фронт» нашої спільної роботи – сприяння в отриманні людям соціальних виплат, надання меддопомоги. Ми домовилися із Пенсійним фондом і наші фахівці, ризикуючи дуже часто життям, доставляють пенсії мешканцям прифронтових міст та сіл. Що стосується медичної допомоги, то у нас завжди, за необхідністю, напоготові машини «Швидкої». Ну і, безумовно, дбаємо про тих, хто виривається до нас із окупації або їде з-під обстрілів. Для цього побудована ціла система: від прийому людей в пунктах реєстрації до розселення та видачі продуктових наборів. Ми – одна країна і разом ми

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0