--.-° --% 0мм

Звіт про матч: "Волинь" (Луцьк) - "Кривбас" (Кривий Ріг) 0:0

11:00, 26 июл 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Звіт про матч: В матчі третього туру Прем’єр-ліги України на полі в Луцьку зійшлися місцева «Волинь» та криворізький «Кривбас». У запеклій боротьбі суперники переможця не визначили.  

Луцьк. Стадіон «Авангард». 6 800 глядачів

Головний арбітр: Юрий Мосейчук (Чернівці)
Асистенти: Валерій Давидов (Кременчук), Віктор Кравченко (Львів)

"Волинь" - "Кривбас" 0:0

"Волинь": Ндоє, Ващук, Омоко, Бутко, Майкон (да Коста 73), Бута, Максимюк, Герасимюк (Пічкур 21), Стевич (Бутенін 46), Шарпар, Павлов

"Кривбас": Боровик, Лисицький, Жданов, Андрієнко (Сердюк 46), Воронков (Петров 69), Кіцута (Васільев 76), Максимов, Куценко, Рожок, Валєєв, Іващенко

Попередження: Майкон 45, Омоко 56 - Валєєв 57, Боровик 64  

«Кривбас», як і в минулому матчі, грав з двома номінальними форвардами – Воронковим та Іващенком. Порівняно з поєдинком проти «Карпат» Юрій Максимов зробив лише одну заміну – замість Сергія Даниловського з перших хвилин на полі грав Рінар Валєєв.
 
Матч команди почали з обережних вивірених дій, потрохи набираючи обертів і звикаючи до дій опонентів. Це тривало недовго. Вже на 4-й хвилині Валєєв «привіз» небезпечний штрафний біля власних воріт, виконувати який взявся Майкон. Бразилець пробив сильно, по центру – як раз туди, де знаходився Боровик. «Кривбас» відповів швидкою контратакою. Іващенко виходив на ворота Ндойе, але досвідчений захисник «Волині» Владислав Ващук в останній момент зумів завадити точному удару, і криворізький форвард пробив значно вище воріт.

Досить спірний епізод стався на 12-й хвилині, коли Ісса Ндойе у власному штрафному сфолив (як здалося) проти Іващенка. Але арбітр поєдинку Мосейчук розгледів симуляцію з боку кривбасівця.

Через п’ять хвилин після цього інциденту «Кривбас» міг відкрити рахунок. Воронков виграв верхову боротьбу у двометрового голкіпера лучан Ндойє (!), пробив головою, але м’яч трохи розминувся з воротами. Наставник «Волині» Віталій Кварцяний відреагував на невдалий старт своєї команди заміною на 21-й хвилині, випустивши Євгена Пічкура замість пасивного Герасимюка. Саме Пічкур, який кілька років тому грав за місцеву команду «Атлант», міг стати героєм поєдинку в самій його кінцівці. Але про це - пізніше.

В середині тайму чудову нагоду змарнував капітан волинян Ващук. Його удар зі штрафного вийшов сильним, але трохи неточним – м’яч на кілька сантиметрів розминувся зі стійкою воріт Боровика. Гравці продовжували багато фолити, часто помилялись при передачах. У «Кривбасу» непомітними були гравці півзахисту, які погано працювали на організацію атак. Хоча тут слід віддати належне лучанам, які не дуже дозволяли «розгулятись» кривбасівцям. До того ж гравці криворізької команди дещо перетримували м’яч, помилялись. Не дивно, що за такої гри моментів в другій половині першого тайму в нашої команди майже не було. Варто згадати хіба що неточний удар Куценка зі штрафного. Під завісу першої половини арбітр показав першу жовту картку – «відзначився» Майкон, який картинно впав в штрафному майданчику.

В перерві тренери зробили по одній заміні. Юрій Максимов замість Андрієнка, якому в боротьбі двічі дісталося по голові від суперників, на місце правого захисника випустив В’ячеслава Сердюка. Наставник «Волині» посадив на лаву Стевіча, замість нього вийшов Бутенін. Після перерви «Волинь» захопила ініціативу і володіла нею до фінального свистка. На початку другого тайму після помилки криворізьких захисників Майкон виходив сам на сам з Боровиком, але бразильського форварда встиг наздогнати Віталій Лисицький і вибити м’яч подалі. «Шкіряний» до того ж влучив в руку Майкону.

У відповідь Воронков пробивав по воротах, але м’яч пішов на кутовий. Сподобалось, як білоруський форвард відчував траекторію польота м’яча і майже завжди знаходився в потрібному місці. На жаль, «гравець одного дотику», як прозвали Воронкова вболівальники, в черговий раз підтвердив, що брати гру на себе йому важко. В середині другого тайму замість нього вийде Кирило Петров.

Час плинув, напруга наростала. Команди боялись помилитись, адже відігратись що тим, що іншим по такій грі було б дуже важко. Стовідсотковий момент відкрити рахунок мав вийшовший в перерві Бутенін, який бив зльоту після подачі Павлова з правого флангу, але Боровик у відчайдушному стрибку парирував цей удар, врятувавши «Кривбас» від вірного голу. Чи не єдиним небезпечним моментом «Кривбасу» у другому таймі став удар Куценка метрів з 25-ти, але височенний Ісса Ндойє в карколомному стрибку зумів перевести м’яч через поперечину!

В останні десять хвилин «Волинь» мала кілька хороших можливостей для взяття воріт, але завдяки розкішній грі Євгена Боровика та через власну неточность ударів розмочити рахунок лучанам так і не вдалося. В кінці поєдинку Пічкур після подачі штрафного і виносу м’яча криворізькими захисниками сильно приклався по воротах, але тут як тут був Боровик. «Кривбас» відповів на це непоганим, але неточним ударом Рожка. А на другій доданій хвилині «Кривбас» ледь не пропустив: вийшовший в другому таймі височенний Лео головою замикав подачу з кутового, але голкіпер «Кривбасу» (найкращий гравцеь криворізької команди в цьому матчі) цей удар парирував, а м’яч від рук воротаря влучивши в стійку вилетів в поле.

Фінальний свисток рефері Мосейчука зафіксував нічийний рахунок. Безгольова серія «Кривбасу» і «Волині» продовжується і тепер вона складає вже три матчі. Луцька команда набирає перше очко в цьому чемпіонаті.

Роман Клименко

fckryvbas.com.ua

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0