--.-° --% 0мм

Дмитро Степанюк: про парламентські вибори 2019. Публічні судження виборця

12:37, 19 июл 2019 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Дмитро Степанюк: про парламентські вибори  2019. Публічні судження виборця

Я давно не є членом ніякої партії. Я громадський діяч. Громадські організації не є суб'єктами виборчих процесів по закону. Але кожен із нас є виборцем. Мати свою позицію, як і обирати, кого нам пропонують, це наше громадянське конституційне право.

Я вітаю поки що рейтингове проходження в парламент політичних об'єднань:  "Слуга народу", "Платформа за життя", "Батьківщина". Їх списки не ідеальні, як і суспільство, але їх наміри конструктивні, державницькі, націлені на добробут людини, на об'єднання країни. Так зазначено в деклараціях цих партій, в публічних заявах їх лідерів.  Що буде насправді, покаже практика. В той же час, мені і досвідченим однодумцям дуже хочеться, щоб в парламенті був і "Опоблок" у якого програма найбільш відстоює людей праці, індустріалізацію, прорив власної економіки за рахунок професійного державного управління і найбільш відповідає інтересам промислового Криворіжжя. Список  "Опоблоку"  також не ідеальний, але там багато гідних, досвідчених, відомих  особистостей, любячих свою землю і місто, свою країну, свою Церкву і Віру. Серед лідерів списку там і наш земляк Олександр Вілкул. А криворожани завжди згуртовувались навколо земляків. Тому вважаю, що цю політсилу виборцям Кривого Рогу також   треба  підтримати наряду з іншими прохідними партіями. "Опоблок", як на мене, повинен бути парламентським, як опозиційна конструктивна сила,  професійно з президентом земляком  впливати на розвиток власної промисловості, економіки, її гірничо-металургійного комплексу та територій країни. "Опоблок"  є першим у виборчому бюлетені. Тут помилитись неможливо.

Що стосується мажоритарних округів. Якщо відкинути двійників та іншу накип, то в списках округів  31,32,33, наряду з гідними, досвідченими діючими народними депутатами Костянтином Павловим (31в.о), Андрієм Гальченко (32 в.о.) конкурентними до них є кандидатами нові, талановиті, освічені особистості, які відомі своїми добрими справами, патріоти України і своєї держави. Тобто на лаві запасних є гідна команда криворіжців, що заявляють про себе, про своє бажання діяти на зміни.

Є і парашутісти, які не знаючи міста і людей, надіються чомусь получити тут депутатські мандати для процвітання в  столиці. При цьому я особисто як виборець  займаю принципову позицію, що за роки незалежності в парламенті ніколи не було від Кривбасу жінок. Це несправедливо до наших чарівних і креативних криворізьких леді, яких в місті більше чим чоловіків і які кожен день на виду у мешканців мегаполіса.  Якщо подивитись на склад органів влади, органів місцевого самоврядування, закладів освіти, охорони здоровья, бізнесу, то ми тут  побачимо, якщо не більше, то точно половину представників ділової прекрасної жіночої статі. Якщо бути справедливим, то треба зауважити, що в  списках округів 31,32,33, багато гідних і відомих чоловіків та жінок до яких у мене велика повага і з якими мене пов'язують роки дружби і спільної громадської діяльності. Багато відзначені нашими громадськими відзнаками. Але якщо виходити з позиції щоб обрати в парламент жінку, то найбільше підготовленою до законотворчої роботи я вважаю, і не тільки я, це лідер ГО "За рідне місто" , депутат міськради, Ольга Володимирівна Бабенко, яка включена кандидатом партією "Батьківщина" по 33 в.о. Це навіть цікаво і справедливо, що ця партія визнала свої помилки відносно своєї кандидатки Бабенко і гідно оцінює її після несправедливих на неї і її криворізької молодої  команди атак в 2015- 2017 роках.  Ми разом з судами тоді також  відстоювали справедливість і правду відносно них.

Слід наголосити, що в місті є критична проблема, це реновація "хрущовок", тобто  житла, термін експлуатації якого завершився. Переконаний, що з прийняттям національної програми, до розробки якої підключиться Ольга Володимирівна, на роки будуть з роботою проектувальники, експерти, будівельники, будівельна промисловість Кривого Рогу, будуть відроджені робочі місця.  Бабенко сама має будівельну освіту, присвятила своє ділове життя гірничо-металургійній промисловій  будівельній діяльності. Робота в міській раді депутатом, захист споживачів на гідне і безпечне життя, очолюваний архи тяжкий рух за справедливі тарифи, громадська діяльність, дали їй практичний досвід і можливість бути підготовленою до  переходу до законодавчої роботи. І цей громадський досвід потрібно використати.

Після Валентини Семенівни Шевченко в радянські часи , як в парламенті , так і в органах центральної виконавчої влади, за весь час незалежності України, від Кривбасу не було жінок. А це несправедливо. Цю дискримінацію запровадили самі виборці міста, обираючи туди тільки чоловіків. На виборах 2019 ми можемо цю дискримінацію виправити, обрав по 33 округу, гідну ділову жінку, Ольгу Володимирівну Бабенко. Навіть в списку у виборчому бюлетені вона перша. Що є гарантією від помилки на двійника, якого їй, як і іншим поважним кандидатам, по шулерськи ляльководи  підмостили. (Довідково , з доступних джерел, жінка - двійник Бабенко  наркоманка, декілька разів судима, позбавлена батьківських прав двох дітей, клієнтка з орбіти правоохоронних органів. Хто цікавиться її світлиною, може подивитись на сайті ЦВК).  Впевнений, що двійник не пройде, а дійсну Ольгу Бабенко  є повна можливість обрати до парламенту на виборах 21 липня 2019 року, як гідну від Кривбасу жінку! Для цього достатньо згуртуватись самім жінкам, виборцям 33 виборчого округу, задіяти жіночу солідарність, відкинути заздрість  і успіх буде забезпечено. Жінка буде в парламенті від Кривого Рогу. Я такий прагматичний підхід , як виборець, вітаю.

КОММЕНТАРИИ — 1


  • 22.07.2019 13:26   михаил

    читая понимаю его профессиональное жополизание

Популярное

Топ обсуждаемых