--.-° --% 0мм

Отчет о матче: «Карпаты» (Львов) – «Кривбасс» (Кривой Рог) 0:2

16:22, 6 май 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Отчет о матче: «Карпаты» (Львов) – «Кривбасс» (Кривой Рог) 0:2Ну от, дочекалися. Достатньо команді програти – тут вам і «вівці» і «ганьба» і дудкова симфонія і повернуті сідниці, спрямовані у сторону виходу. Просто не має права команда на помилку – так вважають у Львові. Тільки-но гол пропустили, глядачі з кутових секторів вимахують найдешевшими квитками і горланять про неповагу до їхньої персони з боку гравців, які ногу не підставили, на м’яч вчасно не кинулися і так далі. А найбільше дратують розмови про «договоряки».

Наш народ все знає – одному за тиждень до гри вуйко з Коломиї дзвонив і понарозказував хто кому і за скільки злиє. Інший звинувачує Тлумака – мовляв, навмисне не зловив м’яча після удару Федорчука... Знаєте, гидко. І організоване свято в честь виходу команди в єврокубки затьмарилося і такими «уболівальниками» і поразкою «Карпат». А ще ця гра нагадала схожу за своїм духом гру 16-го туру в Харкові, де «Металіст» влаштував грандіозне свято на честь відкриття оновленого стадіону та дня народження Олександра Ярославського і… програв «Оболоні». Ніхто не чекав на такий результат, а Юрій Максимов привіз до Києва три очки. Співпадіння? Ні… Треба знайти чорного кота в темній кімнаті. Яка різниця, що там його нема? «Кривбасу» ж очки потрібні – на носі перша ліга, а «Карпатам» вже нічого не треба. Чимало «думаючих» людей ще до початку гри зробили свої висновки. Зрештою, переконувати багатьох людей у тому, що «поразка» не означає «здача» – марна справа. Кожен бачить те, що хоче. Хочеться тільки вірити, що той хто справді бачив гру, а не просто сидів на стадіоні чи спитав на вулиці перехожого про рахунок гри, зробить правильні висновки.

Львів. Стадіон "Україна". 15 000 глядачів

Головний арбітр: Сергій Лисенчук (Київ)

Асистенти: Станіслав Боклажко, Олександр Якименко (усі – Київ)

"Карпати" - "Кривбас" 0:2 (0:2)

"Карпати": Тлумак, Ткачук, Батіста (Зеньов 62), Худоб’як, Мартинюк (Габовда 62), Кожанов, Ощипко, Мілошевіч, Гурулі (Гудима 78), Тубіч, Федецький

"Кривбас": Каніболоцький, Максимов, Варанков (Кобахідзе 70), Жданов, Лисицький, Федорчук, Морозюк, Кіцута (Сердюк 34), Льопа, Даниловський, Андрієнко

Голи: Федорчук 4, Варанков 30

Попередження: Ткачук 68 - Андрієнко 55, Даниловський 64

В Олега Кононова перед грою знову з’явилися кадрові проблеми. Хоча, вони і не зникали протягом останніх місяців. То з гри випаде Федецький, то Ощипко, то Батіста, то Кожанов. Голодюк знову травмований, до нього приєднався основний опорник Самсон Годвін і Михайло Кополовець, який перебрав карток. На допомогу прийшла молодь. З воротарем і захистом цього разу проблем не виникло: Тлумака обороняли Федецький, Мілошевіч, Тубіч та Ощипко. Місце Годвіна зайняв Ткачук, а на місце самого Ткачука відрядили молодого Мартинюка. Поруч грав Худоб’як. Гурулі і Кожанов розмістилися на флангах, Батіста в нападі.


Юрій Максимов особливо експериментувати зі складом теж не може. Каніболоцький на воротах, Кіцута ліворуч, Андрієнко – праворуч, у цетрі Жданов та Лисицький. Пару опорників склали Максимов та Даниловський, на краях – Морозюк та Федорчук. Льопа грав відтягнутого форварда, Варанков на вістрі.

Перший тайм був багатим на моменти, але забивати вдалося лише одній команді. Стартовий штурм «Карпати» гості відбили і огризнулися. Метрах в 30-ти від воріт Федорчук отримав м’яча і шикарно поклав його у верхній кут воріт Тлумака. 0:1 – «Карпатам» до такого не звикати, вони не раз відігравалися після пропущеного голу. Та й шла лише п’ята хвилина – суперудар Федорчука можна списати на випадковість. Після цього почалося. Каніболоцький крутився як білка в колесі – то активний Гурулі (грузин відіграв куди краще, аніж в попередніх матчах) вискочить на голкіпера, але не зможе як слід перекинути м’яча, то Батіста не дотягнеться головою до м’яча, після подачі Кожанова. Особливо гаряче було, коли «Карпати» подавали кутові – захисникам не завжди вдавалося винести м’яча у поле, але й «зелено-білі» не змогли як слід пробити. «Кривбас» грав дуже обережно, намагався не фолити біля свого штрафного. Атакували гості не часто, зате ефективно. Після однієї з таких вилазок, грубо помилилися центральні оборонці. Спершу вони дозволили Даниловському прийняти м’яча у штрафному і віддати пас Варанкову. А потім не змогли завадити криворіжцю розстріляти нижній кут воріт Тлумака – 0:2. Бувало й гірше…

«Карпати» продовжили грати далі. І моменти створювали. Найбільше їх було в Худоб’яка та Гурулі. Останній смачно приклався до м’яча, але Каніболоцький вибив його з дальної дев’ятки. А Худоб’як ледь не забив головою, після подачі кутового – перекладина. На цьому перший тайм і закінчили. Логічно було б думати, що він піде на користь «Карпатам». Не пішов. «Кривбас» закрився на своїй половині і майже не атакував – попереду снували нападники, рідко коли уперед йшли хавбеки. Але коли йшли – били по воротах. Причому били дуже класно. Чого варті удари Федорчука – Тлумак як міг реагував на них. Та все ж результат для Максимова був куди цінніший за гру, що цілком справедливо. Так само не можна не погодитися з тренером і його словами про те, що шкода покидати Прем’єр-лігу з такими гравцями. Чиста правда – якби на «Кривбас» не давив результат, півзахист розкрився і грав би куди цікавіше. У складі аутсайдера зібралися дуже пристойні гравці – Даниловський, Льопа, Федорчук, Морозюк, Варанков… Ті ж «Закарпаття» та «Чорноморець» про таку підбірку хіба мріяти можуть. Питання тільки – де вони були весь цей час? І взагалі не вкладається в голові, як така команда могла докотитися до такого життя. Так у нас вже склалося історично – грати починають тоді, коли на волосині висять над прірвою…

Розпочати другий тайм на повній швидкості не вдавалося. Деякі гравці «Карпат», було помітно, атакують не зі свіжою головою. Хороший момент був в Батісти, але він з гострого кута пробив не сильно у руки Каніболоцькому. Все ж саме Батіста постійно тримав в напрузі захист гостей. А після заміни бразильця на естонця Зеньова, оборонцям стало куди комфортніше. Габаритний Батіста все ж краще боровся за м’яч. Разом з Зеньовим вийшов і Габовда – молодий нападник замінив хавбека Мартинюка і побіг на правий фланг атаки – Олег Кононов не мав наміру програвати. Габовда був активним, але м’яча від партнерів отримував рідко. Ще й «Кривбас» сів в оборону і дуже щільно грав проти кожного карпатівця. Створювати моменти з такою грою суперника «Карпатам» дуже важко. Їм подавай «Динамо», «Металіст», «Таврію» чи «Дніпро», з якими можна потягатися у відкритому футболі. Оце гра «Карпат». А от викроїти дірку у такій щільній обороні – не виходить, хоч плач. Доведено «Чорноморцем».

Сподівання на краще тренер львів’ян вклав у молодого Гудиму, який вперше вийшов на матч чемпіонату. Але і володарю золотої медалі молодіжної першості не вдалося пройти захист «Кривбасу», який з кожною хвилиною все впевненіше тримався і боровся за кожен м’яч. Могло бути для «Карпат» зовсім зле, якби проворнішим виявився козир Максимова – Кобахідзе виходив на рандеву з Тлумаком.

В останні хвилини найактивнішим був Федецький. І штрафні бив, і навішував і прострілював – усе марно. Артем після гри сказав, що справа зовсім і в не погіршеній фізичній готовності. Для нього може й так – а от інші гравці справді виглядали втомленими. Зокрема у плані імпровізації. Творча криза наприкінці сезону – звичне явище. І так видається дивним, як «Карпати» стільки матчів проводили на дуже пристойному рівні. Тому не дивно, що десь щось кудись вилізло. Таке буває і нічого надзвичайного нема. Ті, кому більше були потрібні очки, здобули їх у чесній боротьбі.

Так і закінчили. «Кривбас» заслужено повіз додому три очки і надію на краще. «Карпати», хоч і були в поганому настрої, одягнули футболки з логотипами Ліги Європи і подякували фанатам за підтримку. Салют пустили на честь господарів, але і Валерій Федорчук, який останнім покидав поле, теж заслужив на кілька червоних феєрверків.

Ростислав Ящишин, UA-Футбол


P.S. Интересно, что эта выездная победа «Кривбасса» над «Карпатами» была первой для криворожан с момента личного противостояния клубов, начиная с 1992 года! Отрадно, что в выездном поединке с запорожским «Металлургом» конкурент на вылет из премьер-лиги одесский «Черноморец» проиграл с минимальным счетом 0:1.

«Кривбасс» таким образом, набрав 22 очка, вплотную приблизился к одесситам, у которых 23 пункта. Для того чтобы остаться в премьер-лиге кривбассовцам надо «кровь из носу» выигрывать у ужгородского «Закарпатья», которое уже потеряло даже теоретически шансы не отправиться в первую лигу. При этом криворожане должны надеяться, что в заключительном матче сезона одесситы потеряют очки. Ничья или поражение «Черноморца» при одновременной победе «Кривбасса» - и… чудеса случаются. Отметим, что самое высокое турнирное достижение этого сезона для «Кривбасса» произошло в 4 тура, когда команда поднялась на 14 строчку турнирной таблицы. Удастся ли криворожан запрыгнуть на нее повторно в 30-м туре – прояснится 9-го мая.

К слову, в матчах 29-го тура определился и победитель премьер-лиги. В домашнем поединке донецкий «Шахтер» обыграл со счетом 1:0 главного конкурента за золотые медали – киевское «Динамо». Остальные матчи тура завершились так: «Заря» - «Металлист» 1:4, «Арсенал» - «Металлург» (Донецк) 2:0, «Оболонь» - «Ворскла» 1:1, «Днепр» - «Ильичевец» 4:1, «Закарпатье» - «Таврия» 0:1.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых