--.-° --% 0мм

Отримали гранти міні-проекти в рамках соціального проекту «Молодь за свідоме життя» (фото)

08:28, 17 мар 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Триває соціальний проект «Молодь за свідоме життя», який став гарною можливістю для небайдужої молоді Кривого Рогу. Майже 70 молодих людей відгукнулися на запрошення Молодіжно-підліткового центру ШELTER+ та Благодійного фонду Едуарда Самоткала – а саме ці організації стали ініціаторами проекту – пройти тренінги і спробувати розробити свій власний проект, що зможе покращити життя нашого міста. 13 березня з 20 проектів обирали 7 найбільш ефектних і, разом з тим, реалістичних. Нелегке завдання лягло на плечі журі, до якого увійшли криворізькі бізнесмени, політики, журналісти, громадські діячі тощо.

Отримали гранти міні-проекти в рамках соціального проекту «Молодь за свідоме життя» (фото) 

Конкурс міні-проектів видався не пафосно-офціозним заходом, а пройшов, як відмітив один с членів журі, президент федерації футболу і відомий у місті меценат Ігор Левицький, одночасно урочисто і неформально. Проекти представляли різні люди – від спортсменів-боксерів до молодих спеціалістів з «АрселорМіттал Кривий Ріг», від музикантів-неформалів до школярів-активістів, від фотографів до банківських працівників. Усіх їх об’єднав молодий вік (від 15 до 25 років) та свідома позиція. Свідома позиція, на думку організаторів – це коли тобі не байдуже і ти готовий брати відповідальність.  

Проекти-переможці стосуються абсолютно різних напрямків діяльності. Тут і проведення денного табору для однієї з найвіддаленіших шкіл міста, і спроба старту телевізійної програми для підлітків, що пропагуватиме здорові цінності, і підвищення рівня культури в громадському транспорті, і покращення бази гуртків радіоконструкторської творчості, і практичні лекції з адаптації до дорослого життя для випускників інтернатів, і приведення до ладу єдиного парку в районі 173 кварталу, і конкурс соціальної реклами…

А ще було кілька цікавих проектів, які не отримали фінансування головним чином через те, що ті, хто їх презентував, не змогли довести журі, що вони готові впровадити їх у життя. Але було дуже приємно, що члени журі не гралися в «акул бізнесу», які мають лише винести суровий вирок, а дійсно переймалися ідеями молодих людей і шукали можливості, як їм допомогти.

Таке ставлення по-справжньому надихало учасників конкурсу, тож не дивно, що ще кілька з тих, хто не отримав грант, сповнені рішучості таки виконати свій проект. А переможці за словами ще одного учасника журі, старшого викладача Металургійної академії, президента клубу інтелектуальних ігор «Ерудит» Ігоря Вацуро, «попали», адже вони «мають ще виконати все те, що написали».

Переможці радіють і хвилюються. «Сьогодні ми отримали велику підтримку від організаторів та журі. Перед нами стоїть непросте завдання, але ми сповнені ентузіазму і готові до її виконання. Будемо намагатися не підвести тих, хто нас повірив», - мабуть, під цими словами Катерини Жигалової, керівника одного з проектів-переможців, готові підписатися всі учасники проекту «Молодь за свідоме життя».

Задоволені і організатори. «Проекти не залишали нас байдужими. Проблеми, які підіймали учасники, дійсно торкають. Віримо, що ці міні-проекти стануть важливим кроком у житті тих, хто їх виконуватиме. А ми зі свого боку намагатимемося завжди підтримувати подібні ініціативи», - підсумувала прес-секретар фонду Едуарда Самоткала Ірина Єрешко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Володимир Іллєнко


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых