--.-° --% 0мм

ЗМІ: Слідом за Насіровим можуть затримати Оксану Томчук?

09:39, 11 мар 2017 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Після затримання голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, під ударом опинилися керівники податкових Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.  

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав в п’ятницю, 3 березня, редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. «Как меняется государство и почему стало возможным "дело Насирова"?, - написал Юрий Бутусов. - Цепочка беспрецедентных решений: пункт 10. Изучая деятельность Онищенко, детективы установили, что налоговыми администрациями Харьковской, Днепропетровской и Полтавской областей по согласованию с главой ГФС, были предоставлены отсрочки по уплате налогов на сумму 2 миллиарда 19 миллионов гривен. Закрытые фирмы, владелец которых сбежал, конечно, эти налоги уже не заплатят. Таким образом кроме прямого ущерба Онищенко, и его подельники в госструктурах нанесли ущерб еще на 2 миллиарда».

 

 

На думку слідства, голова податкової в Дніпропетровській області Оксана Томчук виконувала вказівку керівництва і підписувала відстрочки по сплаті податків для фірм Онищенко. ЗМІ говорять, що з нардепом-втікачем пов’язані ТОВ «Фірма« Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр». Ці фірми є партнерами ПАТ «Укргазвидобування» у договорах спільного видобутку газу. Їх звинувачують у продажі газу по дуже дешевим цінам іншим фірмам з групи Онищенка.  

Під час останньої виборчої кампанії сильний кандидат Оксана Томчук зійшла з гонки і поступилася місцем волонтеру Тетяні Ричковій. Тоді це всім здалося дивним. Заради чого такі жертви? Виявилося, що заради посади голови обласної податкової. Але за цю посаду потрібно було ще «віддячити».

Видно, «вдячність» виражалася як раз в тому, щоб закривати очі на незаконні вимоги начальства. Після затримання Насірова, в Дніпрі в повний голос почали говорити про особливі податкові преференціях на користь певного кола осіб. Звичайно, на Дніпропетровщині без пані Томчук таку «прихильність» отримати було неможливо.

На цьому тлі махінації голови Дніпропетровської податкової з бюджетними коштами через підприємство «СІЧ» виглядають просто дитячою забавкою. Що там тисячі лікарів чи вчителів без зарплат, якщо тут справа йде про мільярди гривень для дуже поважних людей!

Але, схоже, щастя нова посада і нові можливості Оксані Томчук не принесли. Ще в 2014 році відомий адвокат була стрункою привабливою жінкою, а зараз зайву вагу не може заховати ані чорний колір, ані дорогий одяг.

 

Ж. Єлдак

Джерело: antikor.com.ua

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых