--.-° --% 0мм

«Співограй» відзначив день народження

12:21, 3 дек 2009 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

26 листопада Дитяча громадська організація «Співограй» відзначила своє 14-річчя в колі меценатів. В рамках програми святкового звітного концерту відбулися танцювальні і вокальні виступи переможців XIV Міжнародного фестивалю естрадної пісні та театрального мистецтва «Співограй» і V Міжнародного фестивалю талантів «Кримські хвилі».

«Співограй» відзначив день народження

Фестиваль дитячої творчості «Співограй» – це, поза сумнівом, свято, яке придбало популярність і в країнах СНД. З року в рік росте престиж і розширюється географія фестивалю. Понад 5000 дітей і підлітків брали участь в Міжнародному фестивалі естрадної пісні та театрального мистецтва «Співограй» і Міжнародному фестивалі талантів «Кримські хвилі» за минулі роки. Дипломантами і лауреатами стало багато виконавців і колективів, без фестивальних подарунків не залишився ніхто.

Вітальним словом вечір відкрила директор фестивалю «Співограй» Станіслава Котелянська: «Наші фестивалі з кожним роком стають більш представницькими, даючи можливість проявити себе все більшій кількості талановитих дітей. Цього року в них взяли участь діти з Молдови, Білорусії, навіть Індії і Нігерії, – розповіла присутнім Станіслава Котелянська. – Багато хто з учасників і переможців фестивалів стали відомими співаками. Наприклад, Дантес, Анастасія Пліс, Віталій Гордей, Ірина Журавель, Маріетта Іванова, Маша Шаповалова, Тетяна Кан та інші».

Як це було недавно і… як це було давно. 14 років тому відкрили фестиваль дитячої творчості «Співограй». На той час потрібно було бути великим альтруїстом і самовідданим оптимістом, щоб в першу п'ятирічку незалежності країни не устрашитися нестабільності і всі свої знання, уміння і душевні пориви направити на розвиток дитячої творчості, виявлення і просування талановитих танцювальних і вокальних дитячих колективів.

Ось таким активним і небайдужим до юних дарувань Кривого Рогу ініціатором створення дитячого фестивалю «Співограй» стала Станіслава Котелянська. А допомагав їй в становленні фестивалю директор Міжрегіонального центру перепідготовки кадрів, кандидат педагогічних наук Володимир Балакін.

З тих пір в числі шанувальників і меценатів багато підприємств Кривого Рогу, а зараз вже і Феодосії, тому як, не отримавши належної уваги представників міській владі, за адресою проведення фестиваль переїхав в курортне містечко, куди потяг з Кривого Рогу прибуває прямо до моря. Таким же сонячним і теплим був прийом організаторів і учасників фестивалю в 2009 році. Переможці фестивалів-2009  в черговий раз показали свою майстерність.

А на святі 26 листопада народні пісні і танці змінялися сучасними ритмами. Зразковий колектив естрадного танцю «Браво», зразковий колектив народного танцю «Барвінок», зразковий колектив бального танцю «Юність», народний театр мод «Дебют», модельне агентство «Модел-центр» радували прекрасними постановками, вишуканими костюмами, а слух пестив вокал солістів Аліни Шрам, Ганни Найди, Каті Пащенко, Галини Елькіної, дуету «Ангели» і театру естрадної пісні «Глорія».

Приємною подією для всіх став виступ владарки гран-прі  XIV Міжнародного фестивалю естрадної пісні та театрального мистецтва «Співограй» Галини Шкоди (Молдавія). Після її виступу під шквал аплодисментів шанувальниця фестивалю подарувала Галинці вишиванку на згадку про наше місто і країну.
Всі учасники концерту були відмічені подарунками спонсорів: шоколадом «Ріттер Спорт» і книгами видавництва «Грані-Т», а їх керівники – дипломами і тижневиками від ТД «Євроофіс».

З теплим вітальним словом до учасників і гостей звернулася Леся  Пархоменко, представник спонсора – київського видавництва «Грані-Т», і щиро побажала учасникам фестивалю нових творчих досягнень, а також завірила, що подібні зустрічі щільніше зближують і з’єднують єдиною метою три грані фестивалю: організаторів, учасників і спонсорів.

З добрими побажаннями до присутніх звернулися також інші спонсори: директор друкарні «СТПРЕСС», «Конон», керівники ТД «Євроофіс», ЗАТ «Пасат», підприємства «Он Лайн Ейр», ЧП Куба.

Приваблива ведуча Тетяна Маркіна не давала нудьгувати глядачам: проводила конкурси і вручала подарунки не тільки учасникам концерту, а й спонсорам, яких заслужено можна назвати друзями фестивалю, випробуваними багаторічними добродійними відносинами.

Після завершення концерту в стінах «Ескоріала», люб'язно наданого спонсором заходу – Добродійним фондом Едуарда Самоткала, учасники і гості фестивалю провели вечір культурно-розважальною програмою в «Святошино» і завершили його дискотекою в комплексі «5 Елемент».

Сподіваємося, що радість нових зустрічей, іскрометний талант учасників дитячого свята, привітний прийом організаторів надовго збережуться в пам'яті і серцях шанувальників фестивалів Дитячої громадської організації «Співограй». А наступні фестивалі назвуть ще немало яскравих юних дарувань і відкриють їм подальший шлях в світ мистецтва і творчості.

Ольга Війт

Галина Елькина 

Галина Шкода 

образцовый коллектив народного танца Барвинок 

дуэт Ангелы 

 Катя Пащенко

 

 

Фото: Олены Данильченко

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых