--.-° --% 0мм

Андрій Гальченко звернувся до Президента України з проханням розібратися у ситуації щодо дій командира 40- го батальйону територіальної оборони

16:05, 30 авг 2014 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

29 серпня Андрій Гальченко – перший заступник міського голови- керівник Криворізького штабу допомоги військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок, звернувся листом до Президента України Петра Порошенка з приводу ситуації, що склалася із 40 –м батальйоном територіальної оборони.     Командир батальйону вивів з-під артилерійського вогню близько 100 військовослужбовців. В основному це - обслуговуючий персонал військового підрозділу. Тим самим, він врятував людям життя, а сам повернувся на передову з метою прориву до бійців, які знаходилися в оточенні.

Голова міського штабу у листі до Президента звертає увагу на те, що батальйон кілька днів перебував в оточенні під щільним артилерійським вогнем супротивника. Однак, бійці не мали можливості завдати удару у відповідь, оскільки у батальйон не мав важкого озброєння, солдати змушені були розраховувати лише на стрілецьку зброю.

«Командир батальйону неодноразово звертався до керівництва АТО з проханням вирішити це нагальне питання, але конструктивної відповіді  так і не було отримано. Усі прохання про підкріплення також залишилися без відповіді», - говориться у листі Президенту.

Члени міського штабу переконані, що у даній ситуації досвідчений командир прийняв єдине вірне рішення і у прямому сенсі врятував цих людей від безглуздої загибелі, зберігши їх для України.

Від імені громадськості Кривого Рогу, яка старається зробити все для якнайшвидшої перемоги, голова штабу звернувся до Президента  як гаранта Конституції, Верховного головнокомандувача Збройних Сил України надати доручення щодо проведення негайного об’єктивного розслідування та виявлення справжніх винних у трагедії. 

Відповідне звернення на адресу Глави держави, Голови Верховної Ради України, РНБО направив народний депутат України Костянтин Павлов.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых