--.-° --% 0мм

В Криворізькому комерційно-економічному технікумі вшанували пам'ять Великого Кобзаря (фото)

08:00, 7 мар 2014 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі заплановано і проведено цикл заходів до шевченківських днів. Найяскравішим з них став літературно-тематичний вечір, присвячений 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря, «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…», що відбувся 5 березня.  


Сценічне дійство мало на меті вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка, залучення молоді до невичерпних джерел української культури, духовне єднання через силу Кобзаревого слова.

Вшанувати пам'ять Кобзаря, його культурно-мистецьку спадщину відгукнулись учні професійно-технічних закладів освіти і численних криворізьких шкіл, вчителі, представники районного і міського виконавчих комітетів у справах сім'ї та молоді.

Врочистий вечір відкрив отаман Саксаганського куреня міської громадської організації «Січ» Філімонов М.В., який закликав молодь і надалі відроджувати національні надбання українського народу та запросив усіх присутніх до подорожі у дивовижний світ Т.Г.Шевченка. На сцені велелюдного залу артисти студентського молодіжного театру «Меркурій», учасники студії поетичного слова «Експромт» – звичайні студенти технікуму – творили натхненне дійство, виявляючи високу художню майстерність і власне бачення постаті Т.Г.Шевченка у контексті сьогодення.

У програмі заходу були висвітлені різноманітні аспекти життя і творчості поета. Глядачі побачили і відкриту душу маленького Тараса, і тернистий шлях формування його творчого генія, і зростання народолюбного духу, і трагічні сторінки життя, і неоціниме значення для історії України та світу. Учасники заходу представили різні жанри сценічного мистецтва: і виразне читання віршів Т.Г.Шевченка, і гостру драматургію, і чарівний танок, і натхненний спів, і власну поетичну творчість. Глибоко чуттєво лунали зі сцени рядки «Кобзаря» – то м’яко і ніжно, то пристрасно та безкомпромісно. Потужним заспівом справедливості і віри пролунав безсмертний «Заповіт», на який учасники поетичної студії технікуму представили власну «відповідь» - віршовану присвяту.

Вражені підготовкою і самовіддачею артистів, глядачі, затамувавши подих, сприймали сценічне дійство. У залі, що зазвичай розважає аудиторію веселими, запальними номерами,  цього дня панувала атмосфера особливого трепету, одухотвореності і повної злагоди з тим, що віддавала сцена. Тому фінал вистави, під акорди пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», усі глядачі органічно, в єдиному запалі зустріли стоячи. Відгуки запрошених красномовно свідчили, що ніхто не лишився байдужим, кожен присутній відчув себе частиною великого народу, розуміючи і цінуючи його духовні скарби.  Всі організатори і гості заходу перебували у піднесеному настрої, висловлювали хвилюючі емоції і щире задоволення.

Викладач філологічних дисциплін КДКЕТ Короткова О.А.








 
ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых