--.-° --% 0мм

Голова обласної ради доручив усім територіям впровадити обов’язковий діалог з громадськістю

16:14, 25 апр 2012 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова обласної ради доручив усім територіям впровадити обов’язковий діалог з громадськістюГолова обласної ради Євген Удод провів засідання Дніпропетровської регіональної дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у сфері залучення громад до процесів модернізації соціальної сфери та реформування економіки.

Євген Удод підкреслив, що головною запорукою успішного впровадження президентської програми економічних реформ та соціальних ініціатив Глави держави  є постійний конструктивний діалог з громадськістю.

- Ми переконалися в цьому в процесі модернізації сфери охорони здоров'я. Без обговорення з громадськістю було прийнято ряд рішень, які позначилися на якості медичного обслуговування громадян, - зауважив Євген Удод. – Серед найпоширеніших фактів – амбулаторії географічно розташовані нераціонально по відношенню до пацієнтів, у деяких з них  потоки пацієнтів – дітей та дорослих – перетинаються. Є чимало інших зауважень.

Керуючий комітет, взяв ситуацію під свій особистий контроль. За його розпорядженням робочою групою розроблені зрозуміла і логічна схема закріплення територій за амбулаторіями та механізм розподілу потоків пацієнтів архітектурно і за часом.

- До цієї роботи, - підкреслив Євген Удод, - ми залучили представників громадських організацій, лідерів громадської думки, громадських активістів. Сьогодні ці спільні напрацювання впроваджуються в життя.
Голова обласної ради нагадав, що в регіоні вже є досвід такого конструктивного діалогу. „Ми першими в Україні створили громадську платформу по впровадженню земельної реформи. І сьогодні ті, хто був її супротивниками стали її учасниками. Ми разом обговорюємо можливі ризики, відпрацьовуємо шляхи їх рішення. Сьогодні представництва громадської платформи розгортаються в усіх містах і районах області, розширюється круг її учасників. І ця наша ініціатива отримала високу оцінку і з боку пересічних громадян - учасників обговорення, і з боку міжнародної громадськості”.

Євген Удод дав доручення керівникам органів місцевого самоврядування впровадити в свою роботу обов’язковий  діалог з громадськістю, який має стати  орієнтиром №1 для усіх територій.

- Тільки у постійному контакті з населенням, обговорюючи плани і дії, ми реалізуємо намічені завдання. Адже ми впроваджуємо модернізацію не заради процесу, а заради людей, - підкреслив Євген Удод.
Відділ з питань зв’язків з громадськістю та пресою обласної ради


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых