--.-° --% 0мм

Жителі Дніпропетровщини запрошуються до участі в конкурсі «Краща книга України»

14:22, 26 мар 2012 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Жителі Дніпропетровщини запрошуються до участі в конкурсі «Краща книга України»З метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги у суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання Держкомтелерадіо оголошує Національний конкурс «Краща книга України».

До участі у конкурсі запрошуються місцеві видавництва та видавничі організації.

Для участі у конкурсі необхідно до Держкомтелерадіо України надіслати два примірники книги однієї назви відповідно до номінації:

- «Моя країна» - видання, художні твори, наукові дослідження, фотоальбоми, які різнобічно представляють країну;
- «Життя славетних» - книги про цікаві долі видатних людей, їх особистий внесок у державотворення;
- «Світ дитинства» - різножанрові ілюстровані видання для дітей дошкільного віку, школярів та підлітків;
- «Арт-книжка» - мистецькі видання, фотоальбоми, фотокниги та інші видання оригінального художнього оформлення;
- «З глибини знань» - навчальні видання, довідники, енциклопедичні видання, словники та наукові розвідки;
- «Проза» - кращі романи, повісті, збірки оповідань, новели, есе вітчизняних і зарубіжних авторів, а також оригінальні видання, які отримали визнання та високо відзначені фахівцями та критиками;
- «Поезія» - кращі поетичні збірки вітчизняних і зарубіжних авторів, видання і видавничі серії, які отримали визнання та високо відзначені фахівцями та критиками;
- "Бестселер" - книга, що мала найвищий рейтинг реалізації в мережі книго розповсюдження;
- «Мистецтво друку» - книги, видрукувані на вітчизняній поліграфічній базі і випущені на високому поліграфічному рівні;
- «Краща книга України» - унікальні, фундаментальні видання універсальної тематики, які стали подією у вітчизняному книговиданні;
- «Кращий видавничий проект» - цикл книг, об’єднаний однією темою, що викликав позитивний резонанс у широкого читацького загалу.

Також до конкурсних видань додаються: лист-звернення до журі конкурсу, анотація до видання з аргументацією висунення до конкурсу, де проаналізовано його високі художні якості, довідка про автора, відгуки в пресі про видання, якщо такі є.

Книжкові видання на конкурс та матеріали до них із зазначенням «Національний конкурс «Краща книга України» направляти до першого вересня 2012 року на адресу: Держкомтелерадіо України до відділу книго розповсюдження та виставок департаменту видавничої справи і преси: 01001, м. Київ, вул.. Прорізна, 2, кімната 701; контактний телефон: (044) 278-82-27.
 
Анотації до книг та довідки на авторів прохання надсилати в електронному вигляді на адресу: kniga@comin.gov.ua
Підбиття підсумків та нагородження переможців відбудеться під час проведення ІІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку «Книжкові контракти» у грудні 2012 року.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых