--.-° --% 0мм

В Інгулецькому районі відбувся відбірковий тур міського фестивалю «Весна Рудани»

13:53, 22 мар 2012 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Інгулецькому районі відбувся відбірковий тур міського фестивалю «Весна Рудани»Днями в Палаці культури ПАТ «ІнГЗК» пройшов районний тур X-го міського фестивалю народної творчості «Весна Рудана».

Фестиваль «Весна Рудани» проходить у нашому місті щорічно. Наразі він проводиться в рамках «Програми реалізації молодіжної політики у м. Кривому Розі «Молодь для міста – місто для молоді» на 2011-2015 рр.». Його мета – виявлення і підтримка дитячих і молодіжних художніх колективів та окремих виконавців, удосконалення роботи з естетичного розвитку дітей, юнацтва, молоді на національних традиціях української культури, активізації аматорського руху в Кривому Розі.

У цьому фестивалі практично відсутні вікові рамки для учасників. Немає ніяких особливих жанрових обмежень для аматорів та самодіяльних виконавців. Головне, щоб номер, заявлений для участі у фестивалі, був цікавим і талановито виконаним. Постановка повинна бути оригінальною, яскравою та самобутньою. Також уся постановка повинна відповідати елементарним уявленням про художність і духовність. Напевно, саме тому за роки свого існування цей фестиваль аматорської творчості набув широкої популярності у мешканців нашого міста. Й саме тому організаторам «Весни Рудани» доводиться наразі проводити вищезгаданий огляд-конкурс у три тури.

Інгулецький район став третім за рахунком серед інших районів нашого міста, які проводили відбіркові  огляди-конкурси Х-го міського фестивалю народної творчості. Цей захід відбувся 16 березня в Палаці культури і творчості ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат».

До складу журі увійшли працівники профільних управлінь та відділів Криворізького міськвиконкому, а також діячі культури та мистецтва нашого міста. До уваги такого кваліфікованого журі та чималої кількості глядачів у залі були представлені чимало різножанрових номерів, підготовлених самодіяльними артистами Інгулецького району.

Того дня серед сольних номерів та виступів творчих колективів на огляді-конкурсі представили свої постановки й представники Палацу культури і творчості ВАТ «ПівдГЗК». Зокрема, у заході взяли участь народний дитячий танцювальний колектив «Сувенір» (керівник – Л. Марченко), дитяча вокально-хореографічна студія «Карамельки» (керівник – О. Коцман), народний цирковий колектив «Арлекін» (керівник – Г. Горяйнова), вокально-естрадний колектив «Шоуманія» (керівник – М. Романенко), вокально-інструментальний колектив «Фобос» (керівник – А. Цихненко). Крім того, свій сольний номер – пісню «Віночок» виконала ще одна представниця ПКіТ Олена Сокальська.

Велику кількість добрих слів того дня було адресовано учасникам вокально-інструментальному колективу «Фобос», професійному виконанню колективом «Шоуманія» пісні «Україна». Та звичайно ж, не залишили байдужими членів журі представники народного циркового колективу «Арлекін», які підготували для присутніх оригінальні номери «Обручі» та «Куб».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых