--.-° --% 0мм

Інгулецькі спортсмени - попереду

11:05, 9 фев 2012 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Інгулецькі спортсмени - попереду2 лютого в дискоклубі «Арсенал» відбулося щорічне традиційне підбиття підсумків за результатами спортивних досягнень інгульчан. На цьому заході було нагороджено чимало спортсменів, які представляють спортивний клуб Південного гірничо-збагачувального комбінату.

Для багатьох інгульчан заняття фізкультурою і спортом стали невід’ємною частиною здорового способу життя, гармонійного розвитку. Представники району гідно виступають і мають найвищі результати на змаганнях міського, обласного, українського і навіть міжнародного рівнів. Адже тут створені найсприятливіші умови для розвитку фізичної культури і спорту, активного відпочинку і змістовного дозвілля.

Тож за підсумками минулого року саме інгульчани отримали найбільше нагород за спортивні досягнення в рамках міської програми «Місто – для молоді, молодь – для міста». Крім того, на святі відзначалося, що саме Інгулецький район  лідирує за кількістю новозбудованих останнім часом спортивних споруд.

Великий внесок у піднесення спортивної слави району  роблять саме спортсмени спортивного клубу Південного гірничо-збагачувального комбінату. Правління та профспілковий комітет підприємства приділяє чималу увагу організації фізкультурно-спортивної роботи серед комбінатівців, членів їхніх родин та жителів мікрорайону ПівдГЗКа.

Однією із її форм є проведення щорічної комбінатівської спартакіади, що набуває все більшої популярності серед трудівників. Так у минулій, 42-й спартакіаді ВАТ «ПівдГЗК» у змаганнях із 16-ти видів спорту взяли участь майже 3 тисячі комбінатівців. У цьогорічній спартакіаді до переліку змагань у залік спартакіади додалися такі види спорту як футволей, спортивний туризм та баскетбол. Уже кілька років поспіль у грудні у великій спортивній залі ФОК ПівдГЗКа проводиться традиційний відкритий турнір із волейболу на Кубок пам’яті Героя Соціалістичної Праці Валентина Карповича Мироненка. У ньому беруть участь не лише наші волейболісти, а й команди з інших промислових підприємств міста. Також саме на базі Палацу спорту ВАТ «ПівдГЗК» при підтримці керівництва комбінату на чолі із Головою Правління Михайлом Короленком щорічно у лютому проводиться Міжнародний турнір із вільної боротьби, присвячений річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників.

Чимало слів подяки також було висловлено на адресу керівництва нашого підприємства за сприяння в покращенні матеріально-спортивної бази району. Так, в минулому році за кошти, виділені ВАТ «ПівдГЗК», у парку житломасиву комбінату було споруджено багатофункціональний спортивний майданчик. Крім того, Південний ГЗК допомагав у спорудженні спортивного тренажерного майданчика на подвір’ї Криворізької загальноосвітньої школи №115. Віднедавна тут мають змогу займатися спортом не лише учні школи, а й жителі житломасиву ПівдГЗКа.

Неодноразово на урочистому заході наголошувалося на високих досягненнях плавців ВАТ «ПівдГЗК», яких тренує заслужений тренер України Сергій Трофименко. Показово, що в десятці кращих спортсменів міста з олімпійських видів спорту в 2011 році – двоє представників спортклубу ПівдГЗКа. Зокрема, це майстер спорту міжнародного класу з плавання Максим Ісаєв, член збірної команди України, що є семиразовим чемпіоном України, чемпіоном, срібним та бронзовим призером Чемпіонату Європи з плавання, лауреат відзнаки міського голови за спортивні досягнення. Крім того, Максим вже має ліцензію на участь в ХХХ Олімпійських іграх, що будуть проходити цього року в Лондоні. Ще одна наша спортивна гордість – майстер спорту України з плавання Антон Гончаров, чемпіон України, учасник Чемпіонату світу з плавання та всесвітньої Універсіади, член збірної команди України з плавання, який також у минулому році за спортивні досягнення отримав відзнаку мера Юрія Вілкула.

Одним із найбільш яскравих моментів урочистого заходу стало нагородження ще однієї нашої плавчині – інваспортсменки Ольги Пашолок. У 2011 році вона встановила новий світовий рекорд: за 7 годин 23 хвилини здолала дистанцію 20,5 км на відкритій воді, пропливши морем відстань від Сімеїза до Масандри. Не стали на заваді ні низька температура води, ні вир, ні високі хвилі, ні численні течії. Мужності цієї тендітної жінки можуть позаздрити багато чоловіків. Вона – не-одноразова призерка Чемпіонату Європи з плавання, член збірної команди України. Голова комітету з фізичної фізкультури і спорту виконкому Криворізької міської ради Іван Коваленко під оплески присутніх вручив Ользі посвідчення і нагрудний знак майстра спорту міжнародного класу із плавання, а також подякував їй за високі спортивні досягнення.

Серед нагороджених грамотами виконкому Інгулецької районної у місті ради були також ще плавці, що представляють спортивний клуб ВАТ «ПівдГЗК» на різноманітних престижних змаганнях. Зокрема це майстри спорту України із плавання, лауреати відзнак міського голови за спортивні досягнення, чемпіони України із плавання Ірина Пікінер та Денис Сало.

За результатами проведеного в Інгулецькому районі огляду-конкурсу кращою спортивною спорудою визнано стадіон Південного ГЗКа (який, до речі, посів 3-тє місце у міському огляді-конкурсі). Колектив спортивного клубу нашого підприємства був відзначений за вагомий внесок у розвиток масової фізичної культури і спорту в районі. За розвиток масової культури і спорту на підприємстві був нагороджений і профспілковий комітет Південного ГЗКа.

Грамотами і подяками виконкому Інгулецької районної у місті ради того урочистого вечора також було нагороджено чимало представників спортивного клубу ВАТ «ПівдГЗК». Виступаючи перед присутніми, голова Інгулецької районної у місті ради Євген Рижков зазначив:

– Ми вдячні керівництву і профспілковому комітету Південного комбінату за підтримку і фінансування наших спортсменів, які своїми переможними виступами на змаганнях найвищих рівнів примножують спортивну славу не лише рідного підприємства, району, міста, а й усієї держави.

Тож віримо, що і в майбутньому спортсмени із Південного ГЗКа будуть займати найвищі сходинки п’єдесталів пошани на найпрестижніших змаганнях!


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых