--.-° --% 0мм

Розвиток швидкої медичної допомоги: підсумки 2011 року

14:49, 28 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Розвиток швидкої медичної допомоги: підсумки 2011 рокуНа Дніпропетровщині проводиться системна робота з підвищення якості швидкої медичної допомоги. Для цього, зокрема, розширюється мережа місць базування бригад «швидкої» та збільшується їх чисельність.

Цього року було створено 10 додаткових бригад швидкої допомоги, зараз їх працює 270 по всій Дніпропетровський області. Кількість місць базування «швидких» збільшилась на 33 – тепер їх 124, а до кінця року відкриють ще 7.

«Збільшення кількості бригад та міст базування дозволяє прискорити доїзд швидкої допомоги до хворого. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити доїзд до хворого у місті за 10 хвилин, а в сільській місцевості – за 20 хвилин. Тож все робиться для того, аби забезпечити жителів області своєчасною медичною допомогою», - наголосив директор Дніпропетровського обласного центра екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

Для дооснащення машин швидкої допомоги та пунктів базування у 2011 році було придбано обладнання на суму 762 тис грн. Закуплено 7 автомобілів «швидкої» (4 авто для Дніпропетровська, 2 – для Новомосковського району та 1 – для Нікопольського району). На це з місцевих бюджетів витрачено майже 2 млн грн. До кінця року буде поставлено ще 13 карет швидкої допомоги, які придбані за кошти субвенції з державного бюджету.

В усіх відділеннях швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини встановлені архіватори мови і введені цілодобові пости фельдшерів-диспетчерів.

«Дніпропетровська область перша в Україні оснастила всі машини швидкої допомоги GPS-навігаторами. Це дозволило чіткіше координувати роботу бригад швидкої допомоги  у цілодобовому режимі та ефективніше використовувати наявні ресурси», - сказав директор Дніпропетровського обласного центра екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.

Анастасія Шокало


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0