--.-° --% 0мм

В 2011 році школи Дніпропетровщини отримали 50 навчальних комп'ютерних комплексів

08:30, 28 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В 2011 році школи Дніпропетровщини отримали 50 навчальних комп'ютерних комплексівЗа сприяння губернатора Олександра Вілкула для оновлення технічної бази кабінетів інформатики школи області отримали 50 навчальних комп'ютерних комплексів з відповідним ліцензійним програмним забезпеченням. Комплекси придбано в рамках Державної освітньої програми «Сто відсотків» та регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» у 2011 році.  

Зокрема, середні загальноосвітні школи Дніпропетровщини отримали 26 комп'ютерних класів (26 комплектів меблів, 182 учнівські комп'ютери та 26 вчительських). Також 24 мобільних навчальних комп'ютерних класи отримали спеціальні школи й школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, регіону (24 комплекти меблів, 456 ноутбуків для дітей та 24 – для педагогів).

«Впровадження сучасних інформаційних технологій в освіту: комп’ютеризація шкіл, електронні підручники, щоденники та бібліотеки – це один із показників розвиненого інформаційного суспільства. Завдання влади – зробити освіту якісною та доступною для кожного, незалежно від місця проживання та соціального статусу. На Дніпропетровщині всі школи повністю забезпечені комп’ютерною технікою. Для освоєння нових інформаційних технологій, навчальних програм та сучасних методик проводиться оновлення кабінетів інформатики шкіл області», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

Один навчальний комп’ютерний комплекс складається з вчительського стаціонарного комп'ютера та семи учнівських. Техніка надається з відповідним програмним забезпеченням. У комплект меблів для шкільного комп'ютерного класу входять 7 столів та стільців для учнів, а також – 1 стіл і стілець для педагога.

До мобільного комп’ютерного комплексу входять 19 ноутбуків для дітей, 1 ноутбук для педагога та 20 комплектів меблів.

Міста та райони регіону, школи яких отримали комп'ютерні класи: Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Марганець, Вільногірськ, Жовті Води, Синельникове, Нікополь, Павлоград, Тернівка, Першотравенськ, Магдалинівський, Новомосковський, П'ятихатський, Васильківський, Верхньодніпровський, Томаківський, Дніпропетровський, Нікопольський, Покровський, Криворізький, Софіївський.

Загалом за 2 роки, 2010-2011, на Дніпропетровщині для оновлення технічної бази шкіл було придбано 82 навчальні комп’ютерні комплекси.

Довідка:
Державна цільова програма «Сто відсотків» передбачає впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів України інформаційно-комунікаційних технологій з 2011 до 2015 року.

Ця програма сприятиме:
стовідсотковому доступу учнів і вчителів шкіл до глобальних, локальних і мережних освітніх інформаційних ресурсів;
створенню та використанню у школах сучасних електронних навчальних матеріалів і організації ефективного доступу до них через Інтернет;
створенню умов для отримання повноцінної освіти, соціальної адаптації та реабілітації дітей з обмеженими можливостями та дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні;
формуванню дистанційної системи виявлення обдарованих учнів, налагодженню їх ефективного електронного зв'язку з провідними фахівцями та вченими;
створенню мережі електронних бібліотек і ресурсних центрів, що забезпечать інформаційну та науково-методичну підтримку навчального процесу;
розвитку інформаційної взаємодії та інтеграції шкіл у світовий інформаційний освітній простір.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0