--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині реалізуються заходи з охорони праці в галузі житлово-комунального господарства

15:39, 27 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині реалізуються заходи з охорони праці в галузі житлово-комунального господарстваУ 2011 році фінансування заходів з охорони праці у галузі житлово-комунального господарства збільшилося практично вдвічі порівняно із 2010 роком і становить 18 млн грн. На ці кошти приводять до ладу санітарно-побутові приміщення підприємств ЖКГ, ремонтують вентиляційні та опалювальні системи, купується спецодяг та взуття, засоби індивідуального захисту. У 2011 році відповідно до плану близько 24 000 осіб пройшли навчання з питань охорони праці в учбово-курсових комбінатах регіону.  

У рамках Програми з реалізації комплексних заходів з профілактики нещасних випадків на виробництві на підприємствах ЖКГ на базі міста Дніпропетровська на початку грудня пройшов семінар з охорони праці при виконанні основних робіт з утримання будівель і споруд для підприємств житлово-комунальної галузі та об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.

«Охорона праці – запорука ефективної роботи працівників підприємств будь-якої галузі. Відповідно до угоди між обласною владою та профспілкою підприємств ЖКГ на Дніпропетровщині системно реалізуються заходи з охорони праці в галузі. Щоквартально підводяться підсумки роботи з організації охорони праці та виконання профілактичних заходів, спрямованих на усунення  шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням. Позитивну роль в питаннях поліпшення умов і безпеки праці відіграє щоквартальний регіональний огляд. Так, за 9 місяців поточного року вже покращено умови праці для 3 тисяч працівників, в тому числі 750 жінок», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

У роботі семінару взяли участь представники Дніпропетровської обласної організації профспілки робітників житлово-комунального господарства, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків Дніпропетровської області, Дніпропетровської державної газотехнічної інспекції теруправління Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області, а також спеціалісти з охорони праці підприємств житлово-комунальної галузі Дніпропетровської області та представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

На семінарі йшлося про сучасний стан умов, безпеки праці та основні напрямки роботи в регіоні, загальні принципи та правила організації роботи з охорони праці при виконанні основних робіт з утримання будівель і споруд. Лектори проінформували присутніх про особливості безпеки праці у ліфтовому господарстві, при експлуатації газотехнічного обладнання.

Подібні семінари відбулися у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі.  

Довідково.
Організатор семінару – ТОВ «Житлово-комунальний союз України» (м. Київ) - найбільша в Україні керуюча компанія з управління житловим фондом.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых