--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для руху вперед»

12:20, 27 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для руху вперед»На Дніпропетровщині пройшла сесія обласної ради, під час якої було затверджено бюджет регіону та визначені пріоритетні завдання розвитку області на 2012 рік. Також були підведені підсумки роботи обласної влади в 2011 році.

«Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для нашого подальшого руху вперед. Наше завдання – не просто утримати провідні показники соціально-економічного розвитку регіону, а примножити наші досягнення – забезпечити зростання регіональної економіки та підвищення якості життя наших громадян», – сказав Олександр Вілкул.

Губернатор наголосив, що в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону в 2012 році при підтримці Президента України та Уряду буде продовжено будівництво об’їзної дороги навколо Дніпропетровська. Зокрема, буде реалізовано її другу чергу. Це дозволить з'єднати збудовану ділянку дороги з Південним мостом Дніпропетровська, провести роботи з будівництва на самому Південному мості та побудувати розв'язки з Південного мосту.

Важливими проектами, реалізація яких буде продовжена в наступному році, є будівництво правобережних з'їздів з Кайдацького мосту.

«2011 року було відновлено будівництво метрополітену в Дніпропетровську. Наразі спільно з Мінфіном ведуться переговори з ЄБРР, щоб залучити фінансовий ресурс і завести потужного підрядника. У держбюджеті на 2012 рік, який ухвалила Верховна Рада, закладені держгарантії під будівництво Дніпропетровського метрополітену», – сказав губернатор.

Олександр Вілкул поставив завдання продовжити капітальний ремонт і реконструкцію доріг міст та районів області на рівні не менше ніж 2011 року.

У рамках модернізації дорожньо-транспортної інфраструктури регіону та підвищення безпеки дорожнього руху в області буде продовжена реконструкція усіх світлофорів області за кошти обласного й місцевих бюджетів. Усі світлофори будуть обладнані таймерами зворотного відліку часу, а на перехрестях і мовним супроводом.

Знаковим проектом для області є створення сучасного оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей-інвалідів області на базі колишнього дитячого табору імені Матросова, що в селі Орлівщина Новомосковського району. На сьогодні готовність об'єкту складає більше 60%. Олександр Вілкул поставив завдання до 1 червня 2012 року – Міжнародного дня захисту дітей – здати об'єкт в експлуатацію.

Також наступного року буде завершене будівництво Регіонального перинатального центру в Дніпропетровську в рамках розвитку в регіоні перинатальної медичної допомоги. Губернатор поставив завдання здати в експлуатацію Регіональний перинатальний центр у червні 2012 року. «Це буде кращий перинатальний центр в Україні», – сказав губернатор.

Олександр Вілкул поставив завдання у наступному році забезпечити всіх дітей області молодшого та дошкільного віку місцями в дитсадках.

Крім того губернатор поставив завдання у 2012 році:
збільшити позитивний фінансовий результат господарського комплексу області на 13%;
створити 57,6 тис нових робочих місць;
забезпечити зростання середньої зарплати на 22%;
провести 90 км водопровідно-каналізаційних мереж;
ввести в експлуатацію 250 тис кв м загальної площі житла;
обладнати 126 дитячих майданчиків;
оновити бібліотечний фонд області на 30%.

У рамках регіональної комплексної екологічної програми в 2012 році з ініціативи губернатора обласна рада ухвалила рішення про створення ландшафтних заказників «Старокасьянівський» в Покровському районі (3,5 тис га) та «Глушівка» в Томаківському районі (137,5 га).

Також була затверджена Програма поводження з бездомними тваринами. «Ця програма відповідає кращій світовій практиці й європейським стандартам», – сказав Олександр Вілкул.

«Я дякую депутатам обласної ради за внесок у розвиток регіону. 2011 рік за результативністю один з кращих років у розвитку Дніпропетровщини. Наше завдання – не збавляти, а нарощувати темпи, щоб примножити наші досягнення. І я впевнений, що ми зробимо Дніпропетровщину європейським процвітаючим регіоном!», – сказав губернатор.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых